» » » » Чим годувати дитину в 7 місяців?

Чим годувати дитину в 7 місяців?

Чим годувати дитину в 7 місяців?

Дитина в 7 місяців - це ще зовсім не зміцнів організм. Зате в такому юному віці дитина вже починає відчувати пекуче бажання пізнавати світ. Відповідно, він витрачає енергію, яку необхідно заповнювати. Для цього має бути збалансоване харчування, і кожна мама повинна знати, чим годувати дитину в 7 місяців.

Чим годувати дитину?

Саме в 7-місячному віці дитині можна починати більш різноманітну їжу. Поступово можна привчати чадо до вживання м`ясних і рибних пюре, сиру, печива, сухарів, хліба.

До того, як почати постійно давати дитині нову їжу, введіть "пробний термін", протягом якого ви будете дивитися, як реагує організм дитини на новий продукт. Ви повинні звертати увагу на надбавку дитини у вазі, наявність алергічних проявів, поліпшення або погіршення апетиту, здуття животика, частоту зригування, самопочуття малюка.



Незважаючи на появу нових продуктів в раціоні дитини, головним елементом харчування для нього все ще має залишатися грудне молоко. Крім того, не варто беззастережно спиратися на таблицю прикорму. Кожна дитина - це індивідуальність, і його харчування також має розраховуватися в індивідуальному режимі.

Як правильно годувати дитину?

  1. З огляду на, що в сім місяців дитина вже може цілком самостійно сидіти, то годування має відбуватися в сидячому положенні і, бажано, на кухні. Щоб вам було зручніше, можете придбати дитячий стільчик для годування.
  2. Кожен раз при годуванні їжа для дитини повинна бути свіжою. Перед тим, як дати її дитині, потрібно виміряти температуру їжі, щоб вона не була дуже гарячою і поступово і рівномірно охолоджувалася.
  3. Нормальне харчування дитини в 7 місяців може складатися з молочно-круп`яних каш. У більшості круп у великій кількості присутні білки, клітковина, вітаміни, мінерали, крохмаль. Всі ці елементи необхідні дитині для правильного розвитку. Врахуйте, що каші не повинні бути дуже густим. Постарайтеся варити кашу середньої консистенції. Рисова каша містить багато крохмалю, а гречана - залізо і багато вітамінів. Тому починати вживання в їжу каш можна саме з цих двох продуктів. Якщо дитина нормально сприймає таку їжу, то можна поступово вводити манну і вівсяну крупи.
  4. Як в будь-якому годуванні, починати годування кашами потрібно з однокомпонентних страв. Обов`язково проконсультуйтеся з лікарем, чи немає у вашої дитини алергії на молочні продукти. Якщо така є, то можна варити каші на воді, а перед годуванням розбавити їх молочною сумішшю або грудним молоком.
  5. 7-місячних діток можна спокійно годувати овочевим пюре, і саме в цьому віці можна поступово привчати їх до м`яса. На перших порах краще всього давати дитині пробувати відварну кролятину або телятину, посічену і розведене бульйоном. Після того, як дитина почне нормально їсти таке м`ясо, його можна додавати прямо в овочеве пюре.
  6. Крім того, в сім місяців дитина може починати їсти сир і пити кефір. Ці продукти можна купувати на молочній кухні, а можна готувати самостійно.

Таким чином, Ви дізналися, чим годувати дитину в 7 місяців. У цьому віці ваше чадо вже може пити соки з фруктів, є овочеві і фруктові пюре, каші, звикати до м`яса і їсти яєчні відварні жовтки. Всі ці продукти потрібно вводити в раціон поступово, щоб дитина звикала до нових смаків і відчуттів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!