» » » » Чим годувати дитину в 4 місяці?

Чим годувати дитину в 4 місяці?

Чим годувати дитину в 4 місяці?

З перших днів народження малюка величезну роль грає його харчування. Деякі батьки не знають, чим годувати малюка. Тому на допомогу батькам ми розповімо про раціон харчування дитини 4 місяців.

Основне харчування дитини в 4 місяці - грудне молоко. Кількість прийомів їжі залишається колишнім, їх повинно бути не менше 6 в день. Краще годувати малюка безпосередньо по його потреби. У віці чотирьох місяців можна починати вводити прикорм. Але робити це потрібно правильно і в невеликих кількостях.

фрукти

Для першого прикорму відмінним варіантом стануть фруктові і ягідні соки. Першим варто вводити яблучний свіжовичавлений сік. Робити це потрібно вкрай обережно, буквально пару крапель для першого разу. Після чого простежте за реакцією малюка, його самопочуттям, стільцем і чистотою його шкіри.

Якщо все пройшло гладко, можете продовжити давати сік. З кожним разом його порція може збільшуватися на кілька крапель. При такому вживанні соку вже через пару місяців обсяг становитиме близько 30 мл за один прийом.

Ні в якому разі не використовуйте сік, що залишився з минулого годування і не давайте за один раз добову дозу. Різні соки змішувати теж не рекомендується. Їх краще давати в чистому вигляді.

Ви можете так само використовувати покупні соки. На упаковці обов`язково має бути написано, що вони підходять для харчування дитини 4 місяців.

Як приготувати сік?



Зробити це в домашніх умовах вкрай просто, навіть не користуючись при цьому соковижималкою. Просто натріть фрукт на дрібній тертці і видавіть його через марлю або стерильний бинт. Видавлювати краще відразу на чайну ложечку. Прослідкуйте щоб у ньому не залишилося м`якоті. Шлунково-кишковий тракт малюка до нього дуже чутливий.

Не варто давати прикорм через соску, робіть це маленькою ложечкою. Якщо порції стали вже великими, використовуйте кухоль - поїлку.

З віку 4 місяців ви можете почати додавати до харчування дитини ще і фруктове пюре для грудних дітей. Продається такий продукт в магазинах і аптеках. Фруктове пюре містить все необхідне для повноцінного розвитку малюка (мінеральні солі, пектин, вітаміни).

Овочі

В 4 місяці малюку вже можна почати їсти овочеве пюре. Давати його варто невеликими порціями перед денним годуванням. Для початку краще використовувати якийсь один овоч. Добре для цього підійдуть картопля або морква. Змішувати їх можна тільки після того, як дитина познайомився з кожним із них окремо.

рецепт

Щоб приготувати овочеве пюре, дрібно наріжте овочі і зваріть їх у невеликій кількості води протягом 2 годин. Потім зцідіть воду і перетріть самі овочі кілька разів через сито. Після цього овочевий відвар можна додати в вийшло пюре, доводячи його до консистенції густої сметани. 

Ми розглянули чим годувати дитину в 4 місяці. Даючи малюкові прикорм будьте гранично обережні. Якщо ви побачили поява алергічної реакції, прикорм потрібно тимчасово припинити. Так еже його не можна робити відразу після щеплення або прямо перед нею.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!