Коли вводити прикорм?

Коли вводити прикорм?

Правильне харчування дуже важливо для малюка першого року життя. Адже саме з їжі маленька дитина отримує всі необхідні вітаміни, елементи і речовини для росту і нормального розвитку. Ось чому до питання повноцінного харчування потрібно підійти з усією відповідальністю. Давайте разом розберемося, коли вводити прикорм.

Відповідний вік для прикорму

Отже, коли вводити прикорм дитині? На думку фахівців-педіатрів, в перші півроку життя немовля отримує все необхідне для повноцінного розвитку разом з молоком матері, якщо він знаходиться на грудному вигодовуванні. Тому дуже важливо забезпечити повноцінне харчування матері-годувальниці, багате вітамінами. Якщо дитина перебуває н змішаному або штучному вигодовуванні, він отримує необхідні речовини також чи тільки з сумішей, які містять їх відповідно до необхідних нормами.

Тому, на думку фахівців, не варто вводити перший прикорм раніше, ніж після досягнення нею піврічного віку. До того ж, організм дитини в більш молодшому віці ще не виробляє необхідні ферменти для того, щоб переробляти будь-яку іншу їжу, крім молока.

Таким чином, можна починати вводити перший прикорм, коли дитині виповниться півроку.

Чим підгодовувати дитину

Педіатри радять починати прикорм з соків і фруктових пюре. Одним з перших варто пробувати соки і пюре жовтих і зелених кольорів, а саме яблучне і бананове. Чому? Ці кольори їжі найменше здатні викликати алергію в малюка. І навпаки, в перший час не варто давати пюре і соки з цитрусових, червоних і помаранчевих кольорів.

Коли варто запропонувати дитині прикорм



Коли можна вводити прикорм дитині, вдень або ввечері? Найкраще пропонувати малюкові нову їжу вдень, після першого годування, натомість або перед другим прийомом їжі. Небажано робити це ввечері, так як невідомо, яка у малюка буде реакція на новий продукт.

Яка порція підійде на перший раз

У перший раз порція нового продукту повинна бути мінімальною, щоб знизити ризик важкої негативної реакції дитячого організму. Для соку - це дві-три крапельки, для пюре - на кінчику чайної ложечки. При цьому не варто розводити сік або пюре водою або молочною сумішшю, його потрібно давати в чистому вигляді нерозведеним.

Поступово дозу можна збільшувати, по крапельці щодня. Так, кількість соку в день може доходити до 100 мл в день і 50 гр пюре відповідно. Кількість годувань прикормом також може бути збільшено до 2-3 разів.

Обережно - алергія

Будьте уважно, коли пропонуєте дитині новий продукт, так як він може викликати у малюка алергію. Вона може проявитися протягом години-двох після прийому нового продукту у вигляді червоних плям і прищів на тілі, особливо на обличчі і животику. У цьому випадку потрібно припинити давати дитині цей продукт.

Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!