» » » » З яких каш починати прикорм?

З яких каш починати прикорм?

З яких каш починати прикорм?

Якими б корисними властивостями не було багато грудне молоко, дитина підростає, і йому стає недостатньо харчування у вигляді тільки молока або його замінника. Прийшов час познайомити малюка з новою їжею. Як не помилитися з вибором при такому розмаїтті? Що вибрати: каші або овочі? З яких каш починати прикорм? Давайте розберемося.

Отже, прикорм - це харчування, дозволене дитині з 5-6 місяців як доповнення до материнського молока або молочної суміші. Педіатри радять знайомити малюка з новими продуктами харчування, починаючи з каш і овочів. Якщо немає проблем з надбавкою у вазі і є схильність до закрепів, починати краще з овочів. Якщо ж дитина погано набирає вагу, виберіть каші для першого прикорму.

Яку кашу вибрати на початку?

Дітям на грудному вигодовуванні краще вводити каші, починаючи з 7 місяців, дітям-искусственникам - з 5 місяців. Які каші краще для прикорму, вам порадить педіатр, благо що вибір зараз величезний. Почати краще з каш інстантних, порошкових, їх рецептура розроблена спеціально для дитячого харчування, і складний склад враховує потреби і особливості організму дитини. Інстантні каші розлучаються гарячою водою, не вимагають варіння, а значить, в них зберігаються вітаміни, так необхідні дитячому організму. Завдяки спеціальній технології виготовлення інстантні каші легко і повністю засвоюються. Крім того, в них містяться пробіотики, вітаміни і мікроелементи. За кордоном такими кашами годують дітей до 3-х років, при цьому склад каш для старших дітей складніший і крупа має меншу ступінь подрібнення. Переводити дитину на домашні каші грубого помелу краще після року.



Є кілька основних правил того, як вводити кашу в прикорм. Давайте кашу перед годуванням грудьми, почніть з маленького пробного об`єму (5-10 р або 1-1,5 ч. Ложки) і за тиждень збільшуйте порцію до вікової норми. Почніть з одного каші, наприклад, з гречаної, переходити до іншої слід після того, як дитина адаптується до першої (Перший тиждень - доходимо до вікової норми, друга - звикання, третя - нова каша і т. Д.). Не вводьте дві каші одночасно. Спочатку каша повинна бути рідкою, трохи густіше молока, з віком - густіший.

Види каш і їх корисні властивості

Щоб вирішити, яку кашу вибрати для прикорму, ознайомтеся попередньо з основними характеристиками кожної:

  • гречана - містить багато заліза, кобальту та інших корисних речовин. Показана при анемії.
  • рисова - багата клітковиною, очищає кишечник, допомагає при розладі шлунка. Обережно при запорах!
  • кукурудзяна (з 8 - 9 міс.) - покращує травлення, очищає кишечник.
  • вівсяна (з 8 - 10 міс.) - покращує травлення.
  • пшоняна (з 1,5 - 2 років) - сприяє зростанню і зміцненню кісток.
  • манна (з 1,5 - 2 років) - дуже живильна, відновлює сили.
  • перлова (з 2 років) - зміцнює імунітет, поліпшує травлення.

Каші, містять глютен - рослинний білок, здатний викликати алергічні реакції, вводяться пізніше за інших. Це пшенична, вівсяна, перлова каші. Для поліпшення смаку в готову кашу додайте терте яблуко або родзинки з курагою. Обов`язково ведіть щоденник харчування, куди записуйте введений вперше продукт, його кількість і реакцію дитини на прийом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!