» » » Кішка линяє: що робити?

Кішка линяє: що робити?

Кішка линяє: що робити?

Шар вовни на своїх диванах - не найприємніше видовище. Але, на жаль, з цим доводиться стикатися всім господарям кішок. Коли кішка сильно линяє що робити в цьому випадку? Як допомогти тварині і як утримати порядок у домі? Знання деяких моментів, які пов`язані з линянням, може допомогти вам впоратися з цією ситуацією.

Коли кішка линяє, що робити

Якщо тварина у вас живе вже не перший рік, то можна самостійно відстежити, коли почнеться сезонна линька і заздалегідь підготуватися до неї. Коли кішечка линяє, то її потрібно кожен день розчісувати, інакше шерсть зіб`ється в ковтуни, які дуже важко розплутати і доведеться відрізати їх ножицями. Довгошерстих кішок потрібно розчісувати металевими спеціальними гребінцями, а для короткошерстих кішок під час линьки застосовують щітки-рукавички і груммінговие петлі.

Коли кішка линяє дуже інтенсивно і постійно, це вагомий привід для занепокоєння. Причинами цього, можуть бути нестача мінералів і вітамінів, стрес або захворювання. Також причиною може бути нестача жирних кислот Омега-6 і Омега-3. Так що слід вводити в раціон кішки корми, які містять ці кислоти. Ну і про мінералах і вітамінах теж не забудьте.



Якщо кішка линяє дуже сильно, що навіть коли ви її гладите, в руці залишаються шматки вовни, і шерсть лізе нерівномірно - потрібно обов`язково звернутися до ветеринара. Він спочатку візьме аналізи, потім поставить діагноз і звичайно, призначить лікування. Патологічна линька відразу пройде, як тільки вилікується основне захворювання. Не потрібно займатися самолікуванням і затягувати з візитом до ветеринара: несвоєчасне візит може обернутися великими проблемами.

Поліпшити шерсть кішці після линьки, вам допоможуть спеціальні кондиціонери. Їх мета - зволожити шкіру, відновити пошкоджену шерсть, і прибрати статичну електрику.

Таким чином, якщо ваша кішка линяє, в першу чергу створіть їй оптимальні умови для життя, переглянете її раціон і регулярно розчісуйте. У разі, якщо це була тільки сезонна линька, згодом вона пройде. А при інтенсивній, затяжний линьки слід не відкладати справу і негайно звернутися до ветеринара - тільки так ви збережете і гладку шерсть вашого улюбленого вихованця, і його здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!