» » » Чому кішки линяють?

Чому кішки линяють?

Чому кішки линяють?

Кішка - тварина, яке тісно взаємодіє з людиною, є його другом і навіть помічником. Але бажаючи завести вдома пухнастого улюбленця, необхідно прорахувати всі «за» і «проти», тому що ці тварини вимагають постійного догляду і уваги.

Величезною проблемою для господарів кішок може стати їх шерсть, а точніше, її випадання. Заводячи кішку, необхідно приготуватися до того, що, швидше за все, її шерсть буде по всьому будинку, а також на одязі, і позбутися від неї не так-то просто. Причиною того, чому кішки линяють, може бути, як звичайна сезонна линька, так і серйозне захворювання тварини.

В межах норми

Сезонна линька кішки є звичайною зміну вовни, це як випадання волосся у людини. Загострюється вона в осінньо-весняний період і властива практично всім породам котів. Цікавим є той факт, що вуличні коти линяють раз в рік - найчастіше навесні, а домашні можуть линяти практично завжди.

Але існують кішки, які не линяють. Це сфінкси, абсолютно лисі коти, їм просто линяти нічим, а також корниш-рекси і девон-рекси, породи котів, які линяють набагато менше, тому що мають незвичайну структуру вовни, схожу на каракуль.

внаслідок хвороби



Якщо ж випадання шерсті кішки відбувається занадто часто і інтенсивно, це може бути причиною захворювання, нестачі вітамінів або наслідком якоїсь стресової ситуації. В першу чергу, слід змінити раціон кішки, так як їй просто може не вистачати корисних речовин. Необхідно буде купити новий, збагачений вітамінами, корм або додатково додавати в їжу вітаміни.

Також необхідно з`ясувати, чи були у кішки останнім часом стресові ситуації. Якщо кішка була налякана різким звуком або на ній погано позначився переїзд з місця на місце, то просто необхідно дати кішці відійти від цього, приділяючи їй трохи більше уваги і турботи. Якщо ж і це не допомагає, найкращим виходом буде звернутися за допомогою до ветеринара, який за результатами аналізів поставить діагноз і призначить лікування.

Вибираючи собі домашнього улюбленця, звичайно, варто переглянути, які кішки линяють, у кого який характер і хто чим харчується, але, все ж, варто пам`ятати, що кішка - ваш друг і ставитися до неї необхідно з любов`ю і ласкою. Забудьте про ці грудках вовни, адже це не катастрофа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!