» » » Кого люблять кішки?

Кого люблять кішки?

Кого люблять кішки?

Багато хто вважає, що кішки не здатні відчувати таку ніжну і трепетну прихильність до свого господаря, як собаки. Звичайно, у кішок дуже норовливий характер, вони живуть так, як їм заманеться, і ніколи не будуть сидіти на руках, якщо не захочуть цього самі. Однак кішки вміють любити. Як правило, в сім`ї кішка вибирає собі в улюбленці когось одного. Її прихильність до такої людини може бути дуже міцною і сильною.

Як привернути до себе кішку

Дістати розташування кішки зовсім непросто, оскільки кішки вважаються дуже стриманими тваринами в прояві до кого-небудь почуттів. Кішці недостатньо добре харчуватися і жити в теплі, їй необхідно отримувати увагу від свого господаря. Кращим способом завоювати любов кішки - виростити її самостійно, взявши в будинок маленького 5-7 тижневого кошеня. Якщо ж принести додому вже дорослу кішку, то буде потрібно багато сил і часу для досягнення бажаного результату. Однак необхідно враховувати один важливий момент у взаєминах між кішкою і її господарем. Справа в тому, що поводиться пухнастий улюбленець абсолютно по-різному, в залежності від того на знайомій або незнайомій території він знаходиться. Незважаючи на те, що кішки люблять господарів, в новій незвичній обстановці вони втрачають контакт зі своїм господарем, відійшовши на відстань навіть в 2-5 метрів. У цей момент почуття страху і небезпеки перед невідомістю опановують кішкою повністю і витісняють у неї прихильність і довіру до людини. Тому, після переїзду кішки в нове місце, необхідно тримати її на довгому повідку, щоб кішка могла ознайомитися з околицями і не втратити при цьому контакт зі своїм господарем. Через деякий час, коли тварина освоїться в нових умовах, можна надати йому повну свободу. Варто також зауважити, що втрата контакту може виникнути в будь-якій стресовій ситуації, наприклад, при відвідуванні ветеринара. Тварина може стати абсолютно некерованим, навіть на руках у господаря, оскільки в цей час страх пригнічує у неї всі інші емоції.



А кого люблять кішки ще? Звичайно дітей. Дуже часто кішки опікують маленьких дітей. Однак в окремих випадках вихованці можуть відчувати і ревнощі до малюків.

Яких людей люблять кішки

Яким чином кішка вибирає собі в любимчики когось зі своєї сім`ї - зрозуміло. Але цікаво дізнатися, до яких зі сторонніх людей кішка може проявити свою симпатію. Дуже часто кішка, заходячи в кімнату і бачачи безліч незнайомих людей, може застрибнути на коліна до кого-то, що не відчуває особливу любов до кішок, або почати тертися головою об його ноги. Але чому саме до цієї людини, а не до когось іншого? А все тому, що такий «не любитель кішок» не почне проявляти спочатку до тварини ніякої уваги. Він не стане підкликати її або розмахувати руками, щоб привернути до себе увагу. Але така поведінка дає зворотний ефект. Кішка бачить коліна, на яких можна спокійно полежати і починає рухатися прямо до свого ідеалу, який веде себе абсолютно спокійно. Прочитати цікаву статтю про те, що люблять кішки, можна, пройшовши за наступним посиланням: «Що люблять кішки?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!