» » » Чому гурчать кішки?

Чому гурчать кішки?

Чому гурчать кішки?

Всі господарі кішок точно знають, чому гурчать кішки. Якщо їх улюбленицям тепло, затишно і спокійно, то вони мурличут від задоволення. Бурчання - найзагадковіший і, в той же час, самий чудовий звук, який здатна видавати домашня кішка.

З усього великого котячого сімейства бурчати вміють тільки деякі малі види. Муркоче є ягуари, гепарди, рисі, пуми і наші домашні кішки. До сих пір з повною точністю не відомо, як саме працює чудовий маленький моторчик, вібруючий в пухнастому тільце. Вчені так і не прийшли до єдиної думки у відповіді на питання як гурчать кішки, і для чого ж вони це роблять.



Прийнято вважати, що кішки володіють цією оригінальною здатністю тому, що у них окостенела під`язикова кістка. Саме вібрація голосових зв`язок укупі з під`язикової кісткою і дає можливість кішці видавати безперервні буркітливі звуки. Унікальна особливість кішок полягає в тому, що вони можуть бурчати з однаковою легкістю на вдиху і видиху, при будь-якому положенні тіла, із закритим ротом, в напівсонному стані.

муркотіння лікує

Гурчать і дихають кішки в одному ритмі. Здатність муркотіти у кішок вроджена. Крихітні кошенята, що недавно з`явилися на світло, вже вміють муркотіти від задоволення під час їжі. Доросла ж кішка мугикаючи не тільки при вигляді блюдечка молока. Гучне утробне бурчання кішки видають поруч зі своїм улюбленим господарем, коли вони всім абсолютно задоволені. Тихе м`яке бурчання говорить про те, що кішка засумувала і подумує трохи поспати. Кішка - мама бурчить між переймами під час пологів, заспокоюючи своїх ще не народжених котенят. Неспокійне бурчання, більше схоже на бурчання, кішки видають, коли вкрай напружені і дуже чимось зацікавлені, наприклад, при вигляді пташки розгулює по підвіконню. Є і ще одна вельми незвичайне припущення вчених, чому гурчать кішки. Вони звернули увагу на те, що іноді кішки гурчать, коли хворі, і радіти їм явно нічому. Деякі дослідники вважають, що мугикаючи в певному звуковому діапазоні, кішки можуть самі себе лікувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!