» » » Де знаходиться урчальнік?

Де знаходиться урчальнік?

Де знаходиться урчальнік?

Муркотіння котів - це справжня пісня для любителів цих домашніх вихованців. Вважається, що такими звуками кішка висловлює своє задоволення і інші позитивні емоції. Між тим до сих пір вчені ламають голову над питанням - чому ж мурличат кішки і де знаходиться урчальнік, за допомогою якого вони ці звуки відтворюють?

Що таке урчальнік

Прийнято вважати, що урчальнік є голосові м`язи гортані, а також голосові зв`язки, які швидко скорочуються, а потім, під час дихання, розслабляються. Так виробляється звук, який називається бурчанням. Багато вчених раніше думали, що цей урчальнік є лише у домашніх кішок, а у великих тварин сімейства котячих він не зустрічається. Таку думку було мотивовано тим, що бере участь в процесі звукоутворення під`язикова кістка містить хрящові тканини у великих котячих. Завдяки цьому вони можуть видавати гучний рик або навіть рев, а у решти котів дана кістка кальцифікованими повністю і являє собою жорстку конструкцію.

Теорії розташування котячого урчальніка



Серед інших теорій, що пояснюють, де у котів знаходиться урчальнік, одна з версій пов`язує виникнення цих звуків з «органом Якобсона». Він розташований у кішки на небі, і також використовується для розпізнавання запахів. Втім, це все-таки одна з теорій, також як і попередні.

Цікавим роз`ясненням того, де у кішок знаходиться урчальнік, є теорія американського дослідника доктора Мілдрен Моелк, яка протягом багатьох років спостерігала і записувала звуки, які видавали сотні кішок. З її досліджень випливає, що, так само як і люди, кішки відтворюють звуки за допомогою проходження повітря з легенів через дві еластичні голосові зв`язки, які розташовані в гортані. Ось тільки на відміну від людей кішка не користується кінчиком язика, який цим звукам надає форму. Замість цього кішка створює тринадцять голосних, змінюючи в пащі, губах, горлі і носових синусах м`язову напругу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!