» » » Як гуляють кішки?

Як гуляють кішки?

Як гуляють кішки?

У вас вдома живе кішка - миле і ласкаве створення. Однак, коли мова йде про інстинкти продовження роду, ваше миле тварина перетворюється просто в неможливе. Адже інстинкт розмноження один з найсильніших у котячих. Кожна кішка інстинктивно прагне продовжити рід і стати матір`ю. Як гуляють кішки і в чому це виражається? Про це ми сьогодні і поговоримо.

У скільки кішки починають гуляти

У кішок статева зрілість настає приблизно в п`ять-шість місяців. У котів це відбувається трохи пізніше - в сім-вісім місяців. Однак, статева активність у більшості котів і кішок проявляється трохи пізніше. Коли кішки починають гуляти залежить від різних чинників: від умов утримання, породи, клімату і маси інших умов. Зрілість у котів і кішок настає набагато раніше, ніж закінчується розвиток і зростання тварини. Найчастіше, кішки стають фізично і статевозрілими тільки до п`ятнадцяти місяців.

Скільки днів кішка гуляє

Тічка у більшості кішок відбувається два рази в рік, проте, у деяких представників сімейства котячих це відбувається набагато частіше. Іноді один раз на місяць. Період тічки може становити від трьох днів до одного-двох тижнів. Однак, здатність до в`язки зберігається всього два-чотири дні.



Якщо у кішки вже були кошенята і вона їх годувала, то наступна тічка у кішки настане через три-чотири тижні після припинення годування. Найчастіше, тічка у кішок буває на початку весни, на початку осені або в червні. У перший рік життя кішки і після того, як тварина досягла семирічного віку, тічка у кішок відбувається нерегулярно. Якщо ви плануєте завести кошенят, то вам слід знати, що в`язати кішку в кожну течку не слід. Це дуже шкідливо для її організму. З часу останньої вагітності повинен пройти як мінімум рік, щоб організм тварини достатньо відновилася і зміцнів до наступної вагітності.

Зрозуміти, що коша хоче гуляти не складно. В першу чергу це помітно по поведінці вашої улюблениці, а так само по припухлості статевих органів тварини. Звички тварини помітно змінюються. Кішка треться об кути меблів і квартири, муркоче, голосно і заклично нявкає, піднімає догори хвіст і присідає. З статевих органів з`являються прозорі виділення. Однак, помітити їх складно, так як кішка постійно їх вилизує.

Скільки кошенят буває у кішки

Середньостатистична кішка при окоті може приносити до шести кошенят. Стільки є оптимальним для кішки і розраховується за негласним правилом (кількість сосків мінус два). Однак, така цифра не є точною. Кількість кошенят в одному посліді може бути як більше, так і менше шести. Існують деякі фактори, які впливають на кількість потомства вашої кішки.

  • Перше - це вік тварини. Якщо ваша кішка молода і раніше не родила, то, найчастіше, в першу вагітність у неї може бути від одного до чотирьох кошенят. Досвідчена і доросла кішка здатна привести на світ від шести до дванадцяти штук.
  • Друге - це стан здоров`я тварини. Якщо організм кішки ослаблений або не отримує повноцінного харчування, то така кішка не здатна виносити і народити здорове і численне потомство. Кількість кошенят в такої тварини часто не перевищує трьох-чотирьох штук.
  • Третє - це спадковість. Якщо ваша кішка народилася в багатоплідних посліді, то її шанси народити численне потомство значно збільшуються.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!