» » » Як кішки спаровуються?

Як кішки спаровуються?

Як кішки спаровуються?
Як кішки спаровуються?

Деякі люди ніколи не бачили, як спаровуються їх кішки, "гуляють самі по собі". Їм в голову приходила думка про стерилізацію кішки, але просто руки не дійшли. І ось одного разу вони помічають, що їх кішка вагітна. Варто поцікавитися, як кішки спаровуються.

Наступ статевої зрілості

Наступ статевої зрілості у сімейства котячих залежить від породи, умов утримання та годівлі. У звичайному випадку, перші ознаки статевого дозрівання з`являються у кошенят 7-9 місяців, таких молодих тварин не рекомендується парувати, тому що це може призупинити розвиток молодого тваринного і може викликати скорочення періоду плодючості у котів, а у кішок безпліддя. З цих причин рекомендується парувати тварин однорічного віку. Тепер розглянемо, як відбувається спарювання кішок.

в`язка кішок



Як познайомити тварин один одному? Все залежить від ситуації. Найкраще - в окрему кімнату помістити контейнер з кішкою. Щоб вона могла вийти і вивчити навколишні умови, дверцята контейнера залишити для неї відкритою. Після того як вона звикне, до неї можна запустити кота, щоб вони познайомилися.

  • Стурбована кішка може дати дозвіл коту до неї підійти, уткнутися в неї мордочкою, облизати мордочку і обстежити область статевих органів. Попередні загравання підвищують статеве збудження. Зрілої кішці цього цілком вистачає, щоб прийняти позу для спаровування, притулившись до землі, вона піднімає тазову область і відводить хвіст в бік. Фото, як спаровуються кішки, можна знайти в інтернеті.
  • Буває таке, що кішка не проявляє інтерес до партнера, в такому випадку, вона не підпустить до себе кота. А кіт, якщо не може «умовити» кішку, щоб та прийняла позу для спаровування, буде себе вести агресивно. У таких випадках слід тварин ізолювати один від одного. Якщо статевий акт супроводжується болем, в подальшому може відбити охоту до спаровування.
  • Якщо все нормально, то кішка приймає належну позу, ззаду до неї підходить кіт і охоплює кішку передніми лапами за боки. Після чого він хапає її за загривок і зубами затискає її шерсть, при цьому перебирає задніми лапами. Кілька активних поштовхів і він вводить статевий орган у піхву, сім`явиверження відбувається в межах 5-15 секунд. У цей момент кішка видає пронизливий крик, а кіт бурчить не голосно.
  • Після того відбувається бурхливий прощання: кіт відскакує вбік, а кішка прагне вдарити його лапою. Такий поведінку кішки пояснюється тим, що під час введення статевого члена він має численні шорсткості, яке викликає, можливо, хворобливе сильне роздратування піхви. Ця стимуляція потрібна для активації овуляций у кішки, яка приходить після 24 годин з моменту покриття.
  • Найкраще, якщо відбудуться повторні спарювання. Оскільки овуляція після першого покриття не відбувається необхідно хоча б кілька спарювань. Найчастіше кішку залишають у кота в гостях на три доби.
  • Вельми важливо, щоб господар кота стежив за спарюванням. Адже бійка між тваринами не виключена. Господар, по можливості, повинен перебувати поблизу, щоб своєчасно допомогти або розняти тварин.

Тепер вам відомо, як все відбувається, також в інтернеті можна знайти відео, як спаровуються кішки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!