» » » Стерилізувати чи кішку?

Стерилізувати чи кішку?

Стерилізувати чи кішку?

Беручи кошеня в будинок, деякі навіть не замислюються, а що буде, коли малюк підросте? І дарма. Адже з дорослими тваринами більше мороки. Особливо це стосується родової діяльності у кішок. Погодьтеся, не кожен зможе роздавати по 5-10 кошенят на рік, а топити не всі можуть, та й не гуманно це. Кращий вихід - стерилізація тварини. Хоча багато хто і не погодяться з цим, тварина шкода. Так, стерилізувати чи кішку чи ні? Давайте розглянемо всі за і проти.

Що таке стерилізація і як її роблять

Стерилізація - це перев`язування або часткове видалення маткових труб кішки, зі збереженням вироблення статевих гормон. Для цього проводиться операція під загальним наркозом (тварина спить). Робиться невеликий надріз з боку (найкращий варіант) або по білій лінії живота, який потім зашивається. Не варто думати, що післяопераційний догляд за кішкою буде віднімати багато часу. Так було раніше, тепер інші можливості для операцій. Вам навіть не треба буде обробляти рани зеленкою, стежити, щоб не чіпала кішка шви. Єдине, що треба, це спокій. Відходити від наркозу тварина може і дві доби, але чим більше спить, тим швидше заживає.

позитивні моменти

  • Вам не треба буде «ламати голову» куди подіти кошенят.
  • У кішки не буде тічки, а отже, і перепадів настрою.
  • Стерилізація допомагає запобігти багатьом хворобам тварин: рак молочних залоз, хвороби сечовивідних шляхів, хвороби статевих органів.
  • Не секрет, що під час гульок, кішка може «гадити» в будь-якому місці, стерилізація вирішує і цю проблему.
  • Таблетки, які дають тварині під час тічки, викликають гормональний збій, що загрожує пухлинами, при стерилізації, гормональна система не страждає.

негативні моменти

  • Не всі тварини однаково добре переносять наркоз. Не варто ввечері і вранці годувати кішку, якщо призначена операція.
  • Іноді може виникати підвищення маси тварини, кішка просить більше їжі. Але це можна і проконтролювати.


Так що на питання, що стосується того, чи можна стерилізувати кішку, ми б відповіли: «Не тільки можна, але іноді і потрібно». Операцію проводять в будь-якому віці, після статевого дозрівання тварини. Приблизно, з 7-8 місяців можна вже стерилізувати. Дорослим кішкам теж проводять операції, але чим старіше тварина, тим гірше вона переносить наркоз.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!