» » » Як одягнути шлею?

Як одягнути шлею?

Як одягнути шлею?
Як одягнути шлею?

Шлейка - зручний пристрій для вигулу котів і маленьких собак. Вона дозволяє утримувати тварину на повідку, але при цьому кріпиться не на шиї, як нашийник, а на грудях і спині тварини. Що набагато зручніше для звіра. Але ось тільки якщо собаку нарядити в шлею ще більш-менш реально, то кішки, як правило, таких процедур не люблять.

Ми постаралися зібрати воєдино поради бувалих кошатніков з приводу того, як одягнути на кішку шлею.

  • Вибір шлейки. Ваш вихованець не буде так сильно опиратися, якщо сама шлейки буде зручною. Вона не повинна заважати рухам тварини, натирати і тиснути. Тому, вибираючи шлею, зверніть увагу на матеріал. Він не повинен бути занадто жорстким. Краще, якщо шлейки буде виготовлена з еластичного матеріалу, так як одягнути шлею, яка розтягується, буде значно простіше. Але і в цьому головне - міра. Матеріал не повинен надто легко тягнуться, інакше кішка зможе викрутитися з шлейки під час прогулянки. Крім того, всі ремені повинні регулюватися під розмір тварини.
  • Перед тим, як надіти шлею, кішка повинна звикнути до нового аксесуару. Дайте їй обнюхати, «познайомитися» з шлеєю. Якщо кішка вирішити полежати на шлейки і повідку, не заважайте їй.
  • Одягайте шлею не поспішаючи, при цьому говорите з твариною. Але не лайте його, якщо звір буде вириватися або навіть дряпатися. Говоріть ласкаво, спокійно.
  • Після того як шлейки надіта, почастуєте кішку улюбленими ласощами - так у неї створиться позитивне закріплення.
  • Перший час в шлейки кішка буде нервувати. Постарайтеся відвернути її від нового положення. Пограйте з нею улюбленою іграшкою, погладьте, посадіть в улюблене місце.

Філінологі рекомендують привчати кішку до шлейки з 3 місяців. У цей час кошеня вже готовий до прогулянок, так як у нього сформувався імунітет, і він може протистояти інфекціям, що підстерігають тварина на вулиці. Одночасно з цим, в цьому віці кошенят легко переносять все нове і швидко звикають до всього. Однак перед прогулянками зробіть тварині всі необхідні щеплення.



Дорослу кішку привчити до шлейки значно складніше. Якщо ваш вихованець старше 10 років, то прогулянка може стати для нього небезпечним стресом. Так що, якщо немає особливої необхідності, краще не починати вигулювати вихованця в похилому віці.

Утримайтеся від прогулянок після хвороби кішки або в період тічки і вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!