» » » Як дресирувати кішку?

Як дресирувати кішку?

Як дресирувати кішку?
Як дресирувати кішку?

Кішка - дуже обдарована домашня тварина. Завдяки гнучкості тіла, м`якості й безшумної пересування, здатності перевертатися в повітрі і приземлятися на лапи вона може здійснювати запаморочливі і неймовірно складні трюки. Кішка може практично все, але тільки коли вона цього хоче. Спробуйте змусити свою улюбленицю зробити щось, що їй не подобається, і ви зрозумієте, наскільки норовливим може бути це домашня тварина.

Чи можна навчити кішку?

Якщо ви вирішили навчити чомусь новому свого кошеня, то не шукайте способи, як дресирувати кішку. Зрозумійте, що видресирувати можна собаку, яка самовіддано любить свого господаря і беззаперечно йому підкоряється. Диких тварин змушують працювати за їжу або з-під палиці. З домашньою кішкою цей номер не пройде: вона ніколи не пробачить вам насильства і приниження. Вона незалежна, образлива і злопам`ятна.

Ви зможете привчити її відгукуватися на ім`я і приходити на поклик, залишатися однією дому та вести себе при цьому спокійно. Вона швидко звикне до режиму годувань і прогулянок, навіть запам`ятає, у скільки можна вас розбудити і хто з членів сім`ї дозволяє їй ніжитися в ліжку і жебракувати біля столу. А ось ходити на повідку і забиратися на унітаз стане далеко не всяка. І не тому, що вона не талановитих або недостатньо розумна, а тому, що не хоче.



Кожна кішка індивідуальна, у неї є свої незвичайні здібності та навички. Ви повинні і можете використовувати і розвивати їх. Почитайте, як Куклачов дресирує кішок в його книзі «Мої друзі - кішки». Він не вчить кішок, а працює з ними, помічаючи і розвиваючи у кожної її особливість і талант. Свій знаменитий номер «Кухар і кіт» він зробив лише завдяки тому, що кіт спочатку любив спати в каструлі і тут же повертався в неї, коли його витягали. Хіба Куклачов дресирував кота? Ні, він просто правильно використовував його дивну і смішну для глядачів цирку звичку.

Як навчати кішку?

Яким трюкам можна навчити саме вашу кішку, підкаже вона сама. Одні кошенята люблять підійматися на найвищі предмети, інші при першій можливості ховаються в чоботи або пакет, треті вміють відкривати двері, повертаючи ручку, четверті сплять тільки у вас на голові. Всі ці примхи - ключ до навчання тваринного різних вправ. А на що взагалі здатні домашні і циркові дресировані кішки, відео в Інтернеті покаже досить повно і барвисто. Дивлячись на головних героїв роликів, ви зможете виявити якісь схожі риси поведінки і звички, характерні і для вашої кішки.



Приступаючи до навчання, дотримуйтеся основних правил котячого виховання.

  • Займайтеся якомога частіше, але поетапно - невеликими тренуваннями і грунтуючись на грі.
  • Ранній ранок, післяобідній час і пізній вечір протипоказані для занять з кішкою. Краще проводити заняття в один і той же час перед годуванням.
  • Розмовляйте з нею тільки ласкаво і ніжно, уникайте шуму. Ніколи не бийте, інакше зведете нанівець досягнутий успіх.
  • Знайте міру, не вимагайте робити те, що їй огидно. Припиніть заняття відразу ж, як тільки кішка перестане зацікавлено стежити за вами.
  • Не забувайте хвалити і винагороджувати. Заохочуйте кішку відразу! Якщо лівою рукою піднімає їй лапку, кажучи «Дай лапку!», То правої піднесіть їй ласощі і погладьте.
  • Навчання нового трюку починайте тільки після перерви на 3-5 днів для закріплення всього вивченого раніше.

Коли починати навчання?

У питанні про те, як дресирувати кішку, важливо правильно почати тренування. Починайте заняття якомога в більш ранньому віці, поки у кішки ще недостатньо закріпилися певні звички. Навчаючи кошеня у віці від 2 до 7 місяців важливим навичкам, необхідним для спільного проживання з людьми в квартирі, паралельно вивчайте і розвивайте його незвичайні здібності. Якщо упустите момент, то до 7-8 місяця у вашого учня вже зміцниться незалежний характер. Нав`язливі спроби господаря навчити його чогось абсолютно нового можуть привести до страйку змужнілого вихованця.

Молоді кішки, звичайно, дуже неврівноважені і розосереджені. Вони легко відволікаються на все, що рухається або шумить. Зате в процесі гри (адже котенята дуже люблять пограти) можна змусити їх зробити деякі трюки, яким ви хотіли б їх навчити. Якщо їм сподобається це дійство, то і вам буде простіше його закріпити і поступово розвинути. Головне - терпіння, доброта і готовність розуміти. Кішки відчувають це і вміють цінувати.

І не варто замислюватися над тим, чи можна дресирувати кішку. Просто любите її, навчитеся розгадувати її настрій, помічати і поважати всі її переваги. Коли ви знайдете з нею спільну мову, вона відповість вам вдячністю і послухом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!