» » » Скільки у кішки тічка?

Скільки у кішки тічка?

Скільки у кішки тічка?

Чотириногі друзі вже давно живуть серед нас. Ми їх годуємо, пестить, балуємо і любимо, майже як членів нашої сім`ї. Однак, мало хто з нас замислюється про те, що у тварини бувають тічки, і що вони тягнуть за собою наслідки, а так само багато в чому впливають на настрій вихованця і його поведінку. І, як правило, люди й гадки не мають про те, скільки у кішки тічка і як часто вона буває.

Що таке тічка

Тічка - це особливий стан тварини. Вона виникає у кішок в певному віці. Під цим явищем здійснюється зміна не тільки фізіологічне стану тваринного, а й відбуваються зміни в його психіці.

Як визначити течку і скільки вона триває

Тварина, на відміну, від людини не може розповісти нам про свої зміни, але в наших силах визначити це, якщо ми знаємо на що, звернути вніманіе.Сколько триває тічка у кішок, однозначно відповісти важко. Найчастіше, тічка у кішок триває від 6 і до 10 днів. 6 днів тічка буває у молодих кішок, які тільки підходять до дорослого життя. 10 днів - це середня цифра.

У деяких випадках, тічка у кішок може досягати і 20 днів. Не лякайтеся, якщо ваша кішка потрапила в таку ситуацію, це нормально і обумовлено індивідуальними особливостями організму. Те, скільки днів тічка у кішок, обумовлюється не тільки віком тварини, але і фізіологічними особливостями, забарвленням і навіть породою.



Ознаки тічки:

  • Змінюється її поведінку - від агресивності до ласки.
  • Гучні, нескінченні крики тварини (і вдень, і вночі).
  • Часте сечовипускання.
  • Відмова від їжі.
  • Припухание статевих органів (це майже непомітно і визначити може тільки фахівець).
  • Змінюється хода - кішка ходить на задніх, напівзігнутих лапах і при цьому високо задирає хвіст.
  • Часте миття кішки, так як з статевих органів з`являються прозорі виділення.

Слід знати, що на відміну від собак, у кішок не буває кров`яних виділень. А так же, у деяких кішок тічка проходить тихо і спокійно, що радує господарів.

В якому віці починається тічка

Перша тічка у вашого вихованця може виникнути, починаючи з 6-8 місяців. У деяких кішок починаючи з 12 місяців. Якщо вашій кішці вже 2 роки, а то і більше, а тічки немає, значить, стався гормональний збій і слід звернутися до ветеринара. Інтервал між тічки становить близько 15-25 днів. Слід бути обережним і не стерилізувати вихованця під час тічки.

Тічка і потомство

Якщо ви вирішили завести кошенят, то все дуже просто, вам треба дочекатися у кішки тічки і звести її з котом. Після благополучної вагітності у вас народяться кошенята, а тічки у тварини не буде ще близько 3,5 місяців. В період тічки кішка особливо чутлива і починає мітити свою територію. Потрібно бути уважним, і ні в якому разі не кричати на кішку, не бити і не ображати, навіть в разі агресії з її боку. Тварина під час тічки не контролює те, що з ним відбувається і може не слухатися вас. Потрібно набратися терпіння і трохи подождат, тоді і вам, і вашому вихованцеві буде легше проходити цей період.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!