» » » Скільки кішки ходять вагітні?

Скільки кішки ходять вагітні?

Скільки кішки ходять вагітні?

Вагітність домашньої кішки - велика подія для всіх членів сім`ї. Безумовно, як тільки виявляється відомим, що кішка вагітна, всім стає цікаво, а скільки кішки ходять вагітні, в принципі? Як люди 9 місяців? Навряд чи - це забагато ... Може один місяць? Ну, це вже занадто мало. Давайте розберемося і дізнаємося, скільки місяців ходить вагітна кішка, а також які етапи вагітності бувають у цих чудових тварин.

Для початку варто відмітити цікавий факт, про який, напевно, знають практично всі. Кішки можуть народити, як одного, так і відразу десятьох кошенят! Як розумієте, господарі кішки повинні бути готові до появи будь-якої кількості маленьких кошенят.

У кішок все також індивідуально, як і у людей. Вагітність в середньому становить близько 65 діб. У довгошерстих порід кішок вагітність зазвичай триває від 62 до 72 діб, а у короткошерстих близько 58-68 діб. Також роль грає кількість кошенят. Якщо їх більше, ніж п`ять, то тривалість вагітності кішки може зменшитися. А якщо все парочка або навіть один, то збільшитися.

Етапи вагітності кішок

  • 20-25 днів. На цьому етапі у кішок рожевіють і округлюються соски. Приблизно, на один-півтора сантиметри збільшується животик і стає більш пластичним, З`являється сонливість і поліпшується апетит.
  • 30-31 днів. Живіт збільшується в діаметрі ще на два-два з половиною сантиметри. Сам плід складає близько трьох з половиною сантиметрів.
  • 5-6 тижнів. Ембріони опускаються в черевну порожнину кішки. Живіт вже значно збільшений, видно навіть неозброєним поглядом. Хоча, бувають і винятки. Якщо кошеня, наприклад, один. В такому випадку, можна і не помітити вагітності.
  • 42-50 днів. Ембріони розвиваються в прискорених темпах. Величина плода досягає вже п`яти-восьми сантиметрів. У ці дні у плода починає рости шерсть. У самій кішки може трохи погіршитися апетит.
  • Після 50 дня помічається рух плодів.


Протягом вагітності у кішки може дещо змінюватися характер. Тому, господарям доведеться йти на поводу у деяких котячих примх. Наприклад, кішка буде намагатися максимально більше часу проводити в поодинці. Уникати інших кішок (якщо вони є) і навіть людей в будинку. Може навпаки, в якийсь із періодів, постійно «просити» ласки. І цю ласку їй потрібно обов`язково давати.

В кінці своєї вагітності кішки, як правило, стають досить неспокійними. Перевертаються на ліжках, кидаються з кутка в куток. Таким чином, кішка шукає зручне місце. Є всі шанси, що господарі зіткнуться з досить неприємними сюрпризами в квартирі, так як кішці буде складно стримувати сечу.

Коли кішка вже буде готова народити, вона почне досить голосно «кричати», так що народження кошенят Ви не пропустите.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!