» » » Як приймати пологи у кішки?

Як приймати пологи у кішки?

Як приймати пологи у кішки?

Якщо в будинку живе кішка, яка скоро стане матір`ю кошенят, господарі починають замислюватися про те, як приймати у неї пологи. Втім, тварини цілком можуть розродитися самостійно, присутність господарів необхідно тільки для того, щоб кішка відчувала себе спокійніше, і на випадок непередбачених обставин.

Підготовка до пологів

  1. Найголовніше, що треба зробити ще до пологів - це підготувати кішці місце. Підійде звичайна велика картонна коробка, на дно якої потрібно постелити чисті рушники або ганчірочки в кілька шарів, також ідеально для цього підходять одноразові пелюшки. Багато господарів вагітних кішок заздалегідь купують вольєри або великі клітини.
  2. Ознайомте кішку з місцем, якщо воно їй сподобається, то поставте в тихий куточок, де ніхто не буде її турбувати. Якщо немає, то під час сутичок просто перенесіть вихованку в коробку.
  3. Заздалегідь дізнайтеся і запишіть номери ветеринарів, які готові приїхати додому, адже у тварин так само, як і людей, трапляються непередбачені обставини. Особливо це стосується первісток кішок і породистих.

Допомога при пологах

  • Під час сутичок і в день пологів у кішки змінюється поведінка, найчастіше вона нервує, кричить, метушиться, кличе господаря. У цей момент потрібно присісти і заспокоїти тварину, погладити, поговорити. Найголовніше для господарів - бути спокійними і не нервувати, надавати емоційну підтримку тварині.
  • Коли пологи почнуться, у кішки підніметься на пару градусів температура, вушка і носик стануть гарячими. Спостерігайте, як на світ з`являються кошенята, в ідеалі вони повинні йти головою вперед. Кішка повинна буде вимити кошеня мовою, перегризти пуповину і з`їсти послід. Проміжок між народженням кошенят становить від 40 хвилин до 12 годин.
  • Якщо щось відбувається не так, то краще відразу викликати ветеринара.

Після того як всі кошенята з`явилися на світло, потрібно дати кішці час відпочити. Якщо улюблениця відмовляється годувати кошенят, то купіть спеціальну молочну суміш і годуєте їх самостійно через піпетку кожні 2 години. При цьому не забувайте масажувати кошенятам живіт.

Годує кішці необхідно давати правильне і збалансоване харчування, найкраще спеціалізовані корми.



Дізнатися, як проходять пологи у кішки, можна в статті Як народжують кішки.

Всім власникам котів буде цікава інформація з розділу кішки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!