» » » Як стерилізують кішок?

Як стерилізують кішок?

Як стерилізують кішок?
Як стерилізують кішок?

З питанням про стерилізацію кішок їх власники звертаються до ветеринарів дуже часто. Причин для стерилізації та кастрації котів досить. Головна - це схильність до багатоплідності. Ліга захисту кішок (Англія) повідомляє, що за п`ять років нестерилізована кішка і подальші нащадки змогли б збільшити кількість своїх нащадків на 20 тисяч. Чи не кожен власник улюбленої тварини горить бажанням займатися пристроєм кошенят своєї кішки в добрі руки. Саме тому багато господарів домашніх вихованців замислюються про те, як стерилізують кішок. Саме про це ми і поговоримо.

  • Стерилізація кішки - це операція з видалення її яєчників (статевих органів), але без видалення матки.
  • Кастрація кішки - це операція з видалення всіх органів відтворення потомства (яєчники і матки).

Причини стерилізації кішки

Статевої зрілості кішки досягають по-різному. Перша ознака полювання у деяких кішок починає проявлятися вже в шість місяців, але в більшості випадків з 7-8 місяців, може пізніше. У цей момент у господаря кішки відразу додасться клопоту і головного болю. Набридає "мурканье", "нявкання", а часто і відверті крики кішки, яка таким криком просить кота. Слід врахувати, що при цьому кішка не буде давати власникам відпочивати. Також кішка може просто втекти з дому, але не варто її карати за це. Щоб уникнути таких проблем, як раз і роблять стерилізацію. Також стерилізація кішки в ранньому віці набагато знизить ризик розвитку пухлини молочних залоз. Крім того, стерилізовані кішки живуть довше.

Ми з`ясували найбільш вагомі причини, за якими рекомендована стерилізація кішки. Тому якщо ви не є розвідники кішок і не бажаєте містити Кошкіна потомство, то ми рекомендуємо всерйоз подумати про її стерилізації. Зважте всі "за" і "проти" і в разі позитивного рішення зверніться до ветеринарного лікаря, щоб домовитися про операцію.



В Інтернеті ви можете подивитися, як стерилізують кішок, відео з операціями надають ветеринарні сайти. Після даної операції у кішок повністю припиняються тічки і овуляції. Мисливський інстинкт не згубиться, але тварина стане більш спокійним, це факт. Операція триває недовго, період відновлення - одна-два тижні. Хороший вік вихованця для кастрації - близько року від роду.

Де робити операцію?

Кращий варіант - ветеринарна клініка. Операція нескладна, але все ж підійдіть до неї з усією серйозністю. Не слід забувати, що кожна кішка може індивідуально реагувати на укол наркозу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!