» » » Чому кішка не їсть?

Чому кішка не їсть?

Чому кішка не їсть?

Багато власників домашніх тварин стикаються з такою проблемою: їхні тварини починають відмовлятися від їжі. Існує не так уже й мало причин, чому кішки не їдять. І тут ми розглянемо те, що повинен знати кожен власник пухнастого улюбленця. Відмова від їжі у кішок, зниження апетиту або його повне зникнення може бути одним з перших помітних симптомів безлічі різних захворювань. Однак не варто впадати у відчай і відразу ж бігти до ветеринара, відмова від їжі спостерігається і у здорових тварин. Нам важливо дізнатися, в чому причини такої поведінки кішки і в яких випадках варто турбуватися.

Причини відсутності апетиту у здорових кішок можуть бути такими:

  • Відсутність апетиту як реакція на стрес в процесі зміни середовища проживання, транспортування тварини, через зміну власника, жаркого клімату, появи нових незнайомих тварин в будинку. Особливо це стосується лякливих, емоційних і чутливих кішок. Більш комунікабельні і компанійські кішки при стресах, як водиться, проблем не відчувають.
  • Наприклад, коти можуть (і дуже часто це роблять) відмовлятися від їжі, якщо поблизу знаходиться Тічна кішка, а також в період гону. У цей момент всі його думки сконцентровані на важливіших в еволюційному плані речах.
  • Якщо загальний стан кішки на момент відмови від їжі, запропонованої вами, не змінюється в гіршу сторону, то цілком можливо, що хтось вже нагодував тварина, особливо це відноситься до кішок, які мають вільний вигул, в цьому випадку не виключений інтерес до харчуванню мишами і птахами.
  • З огляду на загостреного нюху причиною, чому кішка нічого не їсть, може бути реакція на незнайому їжу або на її зіпсованість. Також це може статися при переході на новий тип годування.
  • За 12 годин до і 12 годин після пологів кішки їжу не приймають.


Що ж потрібно знати власнику про те, чому кішка погано їсть? Необхідно розуміти, що це стає проблемою лише в тому випадку, якщо тварина захворіла. Хвороби в більшості своїй, крім відмови від їжі, мають ще ряд симптомів, по ним їх ви і зможете обчислити. В цілому, якщо разом з відмовою від їжі поведінка тварини разюче змінилося і тваринка стала малорухомий і млявий, то це перша ознака захворювання. Якщо ви помітили, що кішка взяла їжу в рот і не їсть - це ознака хвороби зубів і ясен.

У будь-якому разі не годуйте кішку насильно, і якщо відмова від їжі триває тривалий час, зверніться до ветеринарного лікаря, так як фахівець може підказати вам більше корисної інформації та більш точно визначити причини втрати апетиту у вашого домашнього улюбленця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!