» » » Як проявляється алергія на кішок?

Як проявляється алергія на кішок?

Як проявляється алергія на кішок?

Алергія - досить поширене захворювання, оскільки кожна четверта людина страждає від різних її видів. Тому, перш ніж принести додому маленький пухнастий клубочок, слід з`ясувати, чи немає у вас алергії на кішок. Цей тип алергії є одним з найпоширеніших. Слід знати, що причиною появи симптомів алергічної реакції у людини є не сама кішка і її шерсть, а котяча слина. Отже, таке поняття, як алергія на шерсть кішки, неправильне з медичної точки зору.

джерело алергії

Оскільки кішка дуже багато часу присвячує ретельному вилизування своєї шерстки, то велика кількість слини залишається на самій шерсті тварин, а далі крапельки її слини дуже швидко поширюються на великій території. Адже кішка любить потертися спинкою про ваші ноги або оббивку дивана. Тому навіть коли тварина покинуло будинок, протягом тривалого проміжку часу алерген ще присутній на килимах, меблів та фіранках.

ознаки алергії

Найбільш характерні ознаки алергії на кішок проявляються у вигляді постійного кашлю або нежиті, а також почервоніння і сльозоточивості очей.

Можуть також бути присутнім і такі симптоми:

  • чхання тільки в присутності тварини;
  • набряк слизової оболонки носа, який проявляється у вигляді постійної закладеності носових пазух;
  • задишка, хрипи і невеликий кашель;
  • почервоніння ділянок шкіри при дотику до тварини.

Слід знати, як виявляється алергія на кішок, адже ігнорування алергічних реакцій організму може привести до серйозних наслідків, таких як розвиток бронхіальної астми, кон`юнктивіту і алергічного риніту. Далі буде спостерігатися зниження імунітету і підвищенню стомлюваності і дратівливості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!