» » » Як зняти алергію?

Як зняти алергію?

Як зняти алергію?

Алергія - це реакція імунної системи людини на яку-небудь речовину (алерген). Алергеном може бути абсолютно будь-який продукт за винятком дистильованої води. Буває алергія на запахи, миючі засоби і навіть на сонячні промені. Виявляється алергія зазвичай у вигляді нежиті, сльозоточивості, свербіння, почервоніння очей і шкіри, а в деяких випадках може викликати навіть набряк Квінке або анафілактичний шок.

Нападів алергії схильне безліч людей, тому так важливо знати, як зняти алергію.

Як зняти алергію за допомогою ліків?

Перш ніж приступати до усунення симптомів алергії, потрібно визначити, що саме її викликало. Подумайте, що могло стати алергеном, і виключіть контакт з ним, інакше знімати алергію просто марно.

Для зняття симптомів алергії використовують антигістамінні препарати. До них відносяться "Супрастин", "Кларитин", "Тавегіл". Також існують спеціальні протиалергічні мазі для почервонілих ділянок шкіри.

Лікарі радять протягом декількох днів приймати по 3-4 таблетки активованого вугілля три рази в день.

Як прибрати алергію народними засобами?

Ефективна в боротьбі з алергією ряска болотна. Її потрібно подрібнити і приймати тричі на день до їди по 5 г, рясно запиваючи водою.

Свербіж шкіри допомагають зняти трав`яні компреси. Суміш з ромашки, череди і шавлії потрібно залити окропом, дати охолонути і настоятися 2-3 години. Після цього в отриманому процеженном настої потрібно змочувати марлю і прикладати до почервонілим місцях.



Існує безліч рецептів трав`яних настоїв. Беручи невелика кількість настою тричі на день натщесерце, можна зняти напади алергії. Один з них - це суміш лавра, лепехи, квіток календули і низки. Траву слід залити 0, 5 літра окропу, дати настоятися протягом декількох годин. Приймати по 1/3 склянки за півгодини до їди.

Інший хороший рецепт - змішати в рівних пропорціях корінь кульбаби і плоди шипшини. Столову ложку суміші залити 250 мл окропу. Вживати так само, як і в попередньому рецепті.

Антигістамінний дію роблять відвари оману, лопуха, материнки, кропиви і валеріани.

Одне з найдавніших народних засобів зняття алергії - подрібнена шкаралупа яєць. Її слід розтерти в порошок і приймати по 2-3 грами після їжі. Робити це потрібно протягом не менше двох тижнів.

Також алергію може зняти муміє. 1 грам муміє розчиняють в літрі теплої води. Протягом 20 днів щоранку натщесерце потрібно випивати по 100 мл отриманого розчину. Розчин муміє також можна прийме зовнішньо, змащуючи сверблячі ділянки тіла.

Також вам може бути корисна стаття Як лікувати алергію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!