» » » Як зняти набряк обличчя?

Як зняти набряк обличчя?

Як зняти набряк обличчя?

Навряд чи знайдеться хоча б одна людина, яка б не стикався з появою «мішків» під очима і набряком обличчя. Існує багато причин появи набряклості, і тому однозначно відповісти на питання про те, як зняти набряк обличчя, неможливо. У кожній конкретній ситуації необхідно діяти по-різному.

Як зняти набряк обличчя при травмі?

Будь-які травми лицевої ділянки супроводжуються розвитком набряку. У перші години після отримання травми до ураженої області слід прикладати лід або робити холодні компреси. Це дозволить значно зменшити розмір синця і пов`язаного з ним набряку м`яких тканин.

Надалі використовують кашку з натертого на дрібній тертці бульби картоплі. Вміщені в цьому овочі мікроелементи і вітаміни роблять благотворний вплив на стан стінок капілярів, зменшують їх проникність і тим самим сприяють зменшенню набряклості і болю.

Для того щоб швидко зняти набряк обличчя при травмі, також можна використовувати бодягу. Порошок цієї рослини розводять окропом до консистенції рідкої сметани і втирають в шкіру в місці травми. Прискорити процес розсмоктування гематоми і набряку можна чергуючи втирання бодяги і використання гелю «Троксевазин».

Як зняти набряк з особи при ПМС?

У дні, що передували початку чергової менструації, в організмі жінки змінюється баланс статевих гормонів. Підвищення рівня естрогену сприяє затримці виведення натрію, що і є причиною появи набряклості рук, обличчя. Тому якщо ви страждаєте проявами передменструального синдрому, вам слід обмежувати вживання в їжу кухонної солі, що є головним джерелом надходження в організм іонів натрію.



Зняти набряк з особи при ПМС допомагають відвари і настої череди, ниркового чаю, березових бруньок. А ось від використання фуросеміду та інших сечогінних препаратів в даній ситуації бажано відмовитися.

Обмін натрію тісно пов`язаний і з обміном калію. У зв`язку з цим лікарі радять жінкам в дні, що передують менструації, вводити в свій раціон печена картопля, курагу та інші харчові продукти, багаті калієм.



Підвищеним вмістом естрогену в крові жінок пояснюються і набряки обличчя, що виникають при вагітності. Прочитати про те, як можна швидко позбутися від них і при цьому не нашкодити малюкові, ви можете в нашій статті.

Як швидко зняти набряк з особи після безсонної ночі?

Нерідко набряклість обличчя виникає як результат безсонної ночі. В цьому випадку косметологи рекомендують зробити для особи гарячі і холодні примочки. Чергування різних температур відмінно стимулює крово- і лімфообіг, що і дозволяє швидко зняти набряк з особи.

В якості додаткової процедури можна використовувати і протирання шкіри обличчя кубиком льоду.

Набряки на обличчі після безсонної ночі часто поєднуються і з почервонінням очей, позбутися якого можна шляхом закапування очних крапель, що володіють судинозвужувальну дію, наприклад, крапель «Визин».

Як і чим зняти набряки на обличчі при алергії?

В даний час відомо понад триста тисяч різних речовин, здатних викликати алергічний набряк обличчя. Такий набряк характеризується раптовим виникненням, швидким наростанням і безболезненностью. При його виникненні необхідно випити таблетку будь-якого антигістамінні (протиалергічні) препарату (наприклад, тавегіл або супрастин) і терміново звернутися за медичною допомогою.

Пам`ятайте, що навіть невеликий, на ваш погляд, алергічний набряк обличчя може дуже швидко наростати і привести до розвитку так званого набряку Квінке. При ньому набрякає не тільки шкіра і підшкірна клітковина, але і слизові оболонки дихальних шляхів, що, в свою чергу, може призвести до задушення і навіть смерті. Тому лікування алергічних набряків на обличчі повинен проводити тільки лікар алерголог.

В якості додаткового лікування, що дозволяє значно швидше зняти набряки на обличчі, можна використовувати і методи народної терапії:

  1. Візьміть в рівних пропорціях добре висушені коріння лопуха і кульбаби. Подрібніть їх за допомогою кавомолки в дрібний порошок. Дві столові ложки отриманої суміші покладіть в термос і залийте трьома склянками окропу. Настоюйте протягом доби. Настій приймають кілька разів в день по сто мілілітрів за півгодини до прийому їжі.
  2. Настій з ведмежих вушок має виражену сечогінну дію і дозволяє швидко зняти набряки на обличчі. Для його приготування беруть одну столову ложку рослинної сировини і заварюють склянкою окропу. Наполягають не менше двох годин. Приймають по одній столовій ложці п`ять разів на день.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!