» » » » Як зняти набряки на ногах?

Як зняти набряки на ногах?

Як зняти набряки на ногах?

Набряк - це патологічний накопичення рідини в тканинах організму. Вельми часто набряки локалізуються в області нижніх кінцівок. Набрякати ноги можуть з різних причин, деякі з них досить нешкідливі і легко переборні, інші ж пов`язані з вельми серйозними системними захворюваннями організму. Як можна зняти набряки на ногах?

зняття набряків

  • Часом ноги можуть набрякати і у абсолютно здорових людей через надмірне вживання рідини і солі. Зазвичай такі набряки розвиваються в спекотні літні дні, коли людина мимоволі випиває занадто багато води, яку організм просто не встигає виводити з сечею і потом. Позбутися від таких набряків можна досить легко, для цього треба зменшити споживання рідини і різко обмежити кількість солі в їжі.
  • Досить часто до вечора набрякають ступні і кісточки у тих людей, які весь день працюють стоячи (наприклад, у продавців, офіціантів або у робочих, що стоять за верстатом). В такому випадку найпростішим і в той же час найефективнішим способом позбутися від набряків будуть відпочинок і нехитрі фізіотерапевтичні процедури. Прийшовши з роботи, обполосніть ноги під струменем холодної води або зробіть ножну ванночку з трохи теплого відвару кори білої верби або дубової кори. Після цього ляжте на ліжко і влаштуйтеся на ній так, щоб ваші ноги виявилися вище рівня тіла. Для цього підніміть їх і поставить на спинку ліжка, а ще краще, підніміть ноги вище і упріться ступнями на стіну. У такому положенні полежте хоча б чверть години.
  • Набряклі від стоячій роботи, незручного взуття або починається варикозу ноги протирайте вечорами кубиком трав`яного льоду. Для заморозки використовуйте настій листя м`яти, шавлії, евкаліпта або квітів деревію або гірської арніки. Такі крижані компреси добре знімають втому і зменшують набряки.
  • Для зміцнення судин і зняття набряків щовечора робіть контрастні ванни для ніг з гарячого трав`яного відвару або розчину морської солі і холодної води. Спочатку кілька хвилин потримайте ноги в тазику з гарячим відваром, потім на десять секунд занурте їх в ємність з холодною водою. Повторіть цю процедуру 3-4 рази. Для приготування відвару використовуйте ті ж трави, що і для виготовлення трав`яного льоду.
  • Щовечора робіть масаж ніг. Масажувати ноги можна руками, спеціальним електричним масажером або ж масажною щіткою. Такий лікувальний масаж стимулює кровообіг і прискорює відтік транссудата.
  • Для зняття набряків ніг, викликаних венозним застоєм крові, використовуйте аптечні мазі та гелі, призначені для лікування початкових стадій варикозу. До їх числа відносяться: «Лиотон», «Венітан», «Троксевазин», «Ессавен гель» і деякі інші мазі, виготовлені на основі екстракту кінського каштана.

Чи не рекомендуємо вам для зняття набряків самостійно приймати лікарські сечогінні препарати, так як вони мають настільки потужним дією і мають так багато побічних ефектів, що пити їх можна тільки за приписом і під постійним наглядом лікаря.



Радимо вам також прочитати і інші наші статті на цю ж тему:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!