Опухла нога, що робити?

Опухла нога, що робити?

Причин набрякання ніг може бути величезна кількість, але не всі вони є серйозними. Навіть повністю здорова людина хоч один раз у своєму житті помічав легку припухлість ніг, а частіше ступень. І значить питання: «опухла нога, що робити?» Цікавить майже кожного з нас.

Найбільшими перепонами часто з цим ми стикаємося в результаті нашим травм. Невдало стали або впали або посковзнулися, але і ось - ваша нога вже опухла. Що тепер робити: йти до лікаря або спробувати впоратися своїми силами? Якщо ж вивихнути стопа або розтягнута кісточка, то лікування опухлих ніг в цьому випадку не допоможе, вам знадобиться допомога кваліфікованого травматолога. Після усунень травми пухлина пройде сама по собі.

Існує ще одна причина набряклих ніг - довге перебування вас на сонце. Тут теж не потрібно ніякого лікування і немає ніяких приводів для вашого занепокоєння.

Ось зовсім інше, якщо набряки ніг почали турбувати вас постійно. І ось саме час стривожитися і запитати у вашого лікаря: «опухла нога, що робити?», Показавши результати ваших аналізів. Причин набрякання ніг безліч, і тільки лікар може визначити, яка з них підходить вашому стану.

Причини опухання ніг

  • серцева недостатність;
  • тромбоз судин нижніх кінцівок (тромбофлебіт) і / або флебіт;
  • захворювання печінки і нирок (цироз, пухлини);
  • варикозне розширення вен;
  • гіпотиреоз - зниження функції щитовидної залози;
  • голодування і кахексія.

Іноді набряки з`являються зовсім несподівано. Наприклад, мало хто знає, що тривала дієта призводить до припухлості ніг. Відбувається це через недостатність білка в організмі, через що рідина може затримуватися в тканинах і викликати набряки. Як тільки ви відновите нормальний режим харчування, ця проблема вирішиться автоматично.



Ще може бути, що ноги опухають в результаті алергічної реакції на будь-які ліки або їжу або укус комах і навіть на холод. Після того, як усунули джерело роздратування, набряки відразу проходять без лікування.

Як в домашніх умовах вилікувати ногу

Якщо у вас виникло питання: "підвернув ногу, опухла, що робити?" І якщо ви знаєте, що у вас немає вивиху або перелому, тоді зможете спробувати вилікувати ногу в домашніх умовах. Популярне протинабряковий засіб це насіння льону. Слід 1 чайну ложку насіння залити літром води і кип`ятити протягом 15 хвилин. Коли знімете відвар з вогню, нехай настоїться близько години, щоб вийшов лляної кисіль. Вживати цей кисіль не менш ніж по літру в день протягом одного місяця.



Постійно необхідно робити ванночки для ніг. Потрібно приготувати відвар з польового хвоща і ромашки і розбавити теплою водою.

Допомагає ще цей рецепт: один стакан оливкового масла ретельно перемішують з однією чайною ложкою солі, можна ще додати в трохи лимонного соку. Цією сумішшю необхідно розтирати ноги, коли з`являються набряки.

Ще наші бабусі лікували припухлі ноги висівками. Для цього пшеничні висівки розводили в молоці і наносили кашку на ноги, залишали поки повністю не висохне. Потім змивали теплою водою і стверджували, що всі ваші набряки як рукою зніме!

Якщо ж турбують набряки під час вашої вагітності, в першу чергу постарайтеся менше вживати солі. Постарайтеся більше бути в русі. Днем робіть гімнастику для ваших ніг, а ввечері легкий масаж. На ніч перед сном пробуйте протирати ноги шматочками льоду з настою ромашки або шавлії, вони є протинабряковими засобами.

Зверніться до лікаря в таких випадках

  • Якщо з`являється біль в грудях і не проходить.
  • Є захворювання серця або нирок і пухлина стає ще більше.
  • Є захворювання печінки і з`явилися набряки в ногах.
  • На опухлих ногах з`явилися почервоніння або вони стали тепліше на дотик.
  • Якщо у вас лихоманка.
  • Якщо ви вагітні і у вас не просто набряк або ж різко збільшується пухлина.
  • А також необхідно зверніться до лікаря, якщо вам не допомогли не якісь заходи або ваша пухлина стає все більше.

У цьому випадку лікування буде виявлено через причини ваших набряків. Головне завдання лікування це виявлення причин виникли пухлин на ваших ногах і правильна терапія.

Ще ви можете прочитати корисну для вас статтю: «Чому опухають ноги?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!