Опухла рука, що робити?

Опухла рука, що робити?

Жили ви собі не тужили, як сніг на голову в серпні, одного разу прокинувшись зрозуміли або побачили, а може і відчули, що у вас рука стала трошки інший, а то і зовсім обидві. Дивіться, а там опухла рука! - Що робити? Не треба паніки! і забивати на свою проблему не потрібно, краще уважно подивитися на свої руки! Раптом, ви просто не пам`ятаєте, що минулого вечора вдарялися руками про який-небудь предмет. Якщо ж це відбувалося, то рука може бути в саднах або з синцями. У цьому випадку нічого страшного. Досить надати рукам своїм першу допомогу, помазати садна зеленкою або йодом, а на синці можна прикласти холодні компреси.

Причини опухання рук

Якщо відчувається, що суглоби небагато опухлі, але причин зовнішніх цього не було, то потрібно звернутися до лікаря терапевта для початку, так як набряклість і набрякання може бути причиною затримки рідини в тілі. Тому причина захворювання може лежати в нирках, так як саме вони відповідають в організмі за перерозподілу рідини в організмі.

Якщо причина в цьому, то терапевт призначить вам стандартне лікування сечостатевої системи і виведення зайвої рідини з тіла. Якщо ж причина буде не в нирках, а в судинах тіла, вас направлять до відповідного фахівця.



Буває опухає рука без зовнішніх проявів, але на дотик припухлість буває "творожестой", пухкої або щільною. Зараз рідко, але все таки, має місце бути, таке захворювання як доброякісна і злоякісна пухлина. Видів пухлин багато, розпізнають пухлини кісток кисті і мягкоткание освіти. Якщо діагноз підтвердиться, то вас направлять до онколога, фахівця з онкологічних захворювань. Але буває, що такими ж ознаками володіє і кістозні утворення. В цьому випадку дане захворювання лікується хірургічним шляхом.

Далі опухлости бувають в тих місцях, які ви коли то можливо ламали, вивіхівают, або могла утворитися тріщина у кістці під впливом сильного навантаження. Останнє особливо часто буває в області запястно-кистьовий фаланги. Для цього місця досить не великий навантаження і короткочасного «удару», цього в повніше вистачить ,, щоб фаланги або дрібні кістки і суглоби кисті і зап`ястя зійшли зі своїх місць, або злегка тріснули, що в майбутньому може легко проявиться у вигляді пухлини, де буде досить маленької «іскри», тобто незграбно впасти і навіть різкого підйому важкої сумки. Для визначення потрібно зробити рентген, на який вас знову ж направить лікар-фахівець.

Що робити, коли опухають руки?

Якщо причина не в саднах і синцях, то краще не займатися самолікуванням, а в обов`язковому порядку звернутися до лікаря. Обстеживши вас, ви будете направлені до відповідного фахівця. Не варто затягувати з візитом до лікаря і відкладати на «понеділок» або на «авось», це ще краще, тоді можете прощатися зі своєю клавіатурою, жарт. J Але чим раніше буде виявлено захворювання, тим набагато легше його вилікувати, а можливо і дешевше, ніж довше будете тягти себе за хвіст, тим гірше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!