Як зняти набряк руки?

Як зняти набряк руки?

Набряк кистей і пальців рук - досить неприємне явище, яке сигналізує нам про те, що в організмі щось не в порядку. Сьогодні ми поговоримо про причини набряку і способах лікування.

Як зняти набряк

Набряклість кінцівок говорить про надлишок рідини в організмі. Відразу варто сказати, що скорочення споживання рідини - це не вихід. Для початку потрібно обстежитися у лікаря, щоб зрозуміти причину набряку. Найчастіше він буває викликаний неправильною роботою нирок, які і відповідають за виведення рідини з організму. Лікар призначить лікування, в яке може входити прийом сечогінних препаратів.

Народні засоби

  • Щоб зняти набряк рук, можна спробувати старовинний китайський народний рецепт. Візьміть 3 лимона і 130 гр свіжого хрону. Прокрутіть інгредієнти в м`ясорубці. Приймайте по 1 чайній ложці вранці і ввечері 2-3 тижні. Найкраще - за 15 хвилин до їди. Можна додавати мед, щоб суміш була приємніше вживати. Цей рецепт протипоказаний тим, у кого є проблеми з кишечником.
  • Допомагають при набряку і ванночки і компреси. Візьміть тазик з водою і розбавте в ній ложку солі (1 чайна ложка на склянку). Опустіть руки на 10-15 хвилин.
  • Також можна зробити компрес. Натріть сиру картоплю, відіжміть сік і прикладіть його до кисті руки. Зверху накрийте марлею або будь-яким тонким тканиною.

Також вам може бути цікава інформація зі статей нашого сайту з даної тематики:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!