» » » Як прибрати набряки?

Як прибрати набряки?

Як прибрати набряки?
Як прибрати набряки?

Набряком називають скупчення рідини в тканинах. Причинами цього явища можуть виступати різні фактори, наприклад: шкідливі звички, недосипання, перегрів, вживання великої кількості води, солодких або солоних продуктів і ін. Детальніше про причини набряків ви можете дізнатися в нашій статті - Чому набрякають ноги? | Набряки при вагітності.

профілактика набряків

Для того щоб регулярно не мучитися проблемою, як прибрати набряки, слід встановити причину їх появи і скорегувати свій спосіб життя. Для більшості людей, які страждають набряками, профілактичні заходи будуть однаковими:

  • Необхідно приділяти особливу увагу своєму раціону. Занадто солона і гостра їжа може викликати затримку рідини в організмі. Особливо важливо подбати про те, що ви їсте напередодні якогось відповідального заходу. Наприклад, якщо у вас завтра важлива зустріч з набрякклієнтом, не варто сьогодні навіть вдень налягати на оселедець або копчені реберця. Мало того що сіль не випустить накопичилася рідина, так ще і перед сном вам буде постійно хотітися пити;
  • Щоб добре виглядати, потрібно висипатися. Сон дуже сильно впливає не тільки на набряклість, але і на стан шкіри в цілому;
  • Якщо незважаючи на здоровий спосіб життя ви продовжуєте страждати набряками особи, рук, ніг, то, ймовірно, вам варто проконсультуватися у фахівця. Зайва набряклість може свідчити про порушення роботи життєво важливих органів і систем. Перш за все, варто перевірити роботу серцево-судинної і сечовивідної систем.

Якщо ви ще не встигли скорегувати свою поведінку або з якихось інших причин набряки у вас все ж з`явилися, необхідно знати, як їх швидко прибрати. Способи, безумовно, будуть залежати від локалізації набряку.

Як прибрати набряки на обличчі

  • Найпростіший спосіб - це контрастне вмивання особи, тобто чергування теплої і холодної води. Дану процедуру слід повторювати щоранку, в незалежності від того, чи є на вашому обличчі набряк. Це додасть особі набрякздоровий колір, а шкіру довше збереже в тонусі;
  • Ефективно від набряків особи допомагає маска з тертої сирої картоплі. Отриману масу слід віджати і нанести на обличчя. Хвилин через 10 маску можна зняти, а особа умити прохолодною водою. Інші рецепти масок для обличчя від набряків ви знайдете в нашій статті - Як зняти набряк обличчя;
  • Також добре допомагає косметичний лід або лід, який ви заздалегідь підготували на основі трав`яного настою. Лід особливо рекомендують при набряках під очима. Для око не менш ефективні компреси з чайної заварки. Досить прикласти використані чайні пакетики на 15 хвилин до закритих століть, і набряки якщо і не зникнуть зовсім, то стануть менш помітні.


Ще кілька способів про те, як позбутися від набряків під очима описано в нашій статті - Як прибрати набряки під очима.

Усуваємо набряки ніг

Для того щоб уникнути набряків ніг, крім дотримання перерахованих вище рекомендацій, слід відмовитися від високих каблуків і дуже тісного взуття.

  • Справитися з набряком ніг допоможуть листя лопуха. Перед процедурою листя набрякпотрібно обшпарити. Тепер їх можна прикласти до місця набряку. Для підвищення ефективності процедури зверху на лопухи накладаємо поліетиленовий пакет і одягаємо шкарпетки. З таким компресом потрібно проходити не менше пари годин;
  • Ще один вірний спосіб - насіння льону. Їх потрібно залити водою і прокип`ятити протягом 15 хвилин. Після того як насіння постояли в закритій каструлі близько години, настій можна приймати всередину. Дозування: півсклянки гарячого настою кожні 1,5 години. Це ж засіб допоможе і для усунення набряків рук.


Додаткова інформація про те, як позбутися від набряків рук і ніг, представлена в статті - Як лікувати набряки. Також вам може бути цікава стаття про набряки пальців - Як зняти набряк з пальця.

Як усунути набряки при вагітності

Під час вагітності багато жінок страждають від зайвої набряклості. Але в такій набрякситуації далеко не всі звичні засоби можна вважати безпечними. В першу чергу, обов`язково потрібно подбати про своє харчування. Крім того, під час вагітності потрібно постаратися більше рухатися. Але при цьому важливо не забувати про відпочинок. Вагітним дівчатам дуже корисний денний сон. Легкі масажні руху також допоможуть мінімізувати набряк.

Усуваємо набряки після ударів

Травми дуже часто супроводжуються набряками м`яких тканин. І навіть якщо ви ведете здоровий спосіб життя, завжди стежте за своїм раціоном і досить спите, ви не застраховані від випадкової травми.

Щоб зменшити набряк безпосередньо після удару, постарайтеся прикласти до ушкодженого місця що-небудь холодне. При подальшому лікуванні можна використовувати примочки з сирої картоплі. Також ефективним засобом є бодяга. Порошок цієї рослини можна купити в аптеці. Розлучається він окропом до консистенції рідкої сметани.

Якщо травма не є небезпечною, можна також вдатися до салонним процедурам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!