» » » » Як позбутися від мішків під очима?

Як позбутися від мішків під очима?

Як позбутися від мішків під очима?

Некрасиві темні мішки можуть з`являтися під очима з різних причин. Тому, перш ніж розповідати про те, як позбутися від мішків під очима c допомогою лікувальних процедур, потрібно детально розібратися у всіх факторах, що сприяють їх виникненню, і постаратися їх усунути.

Як позбутися від мішків під очима

Якщо мішки під очима з`являються у вас по одній із зазначених нижче причин, то з ними можна успішно боротися самостійно. Досить лише усунути причину їх появи, налагодити режим, як слід висипатися, правильно харчуватися, кинути палити, в загальному, що називається, почати вести здоровий спосіб життя, і про мішки незабаром можна буде забути.

Причини виникнення мішків під очима

  • Часто мішки з`являються під очима на ранок після вчорашнього зайвого захоплення спиртними напоями.
  • Сильні стреси, хронічна втома, постійне недосипання: також можуть сприяти їх утворення.
  • Зловживання солоною їжею під час вечері - ще одна з причин появи ранкових мішків під очима.
  • Випалювання за день великої кількості сигарет може спровокувати їх появу.
  • Неякісна або прострочена косметика для очей теж здатна викликати алергічну набряклість нижніх повік.

Якщо ж ви є прихильником правильного способу життя, а мішки все одно регулярно з`являються у вас під очима, значить це перший тривожний дзвінок, який свідчить про те, що вам пора звернутися до лікаря. Можливо, у вас хворі нирки, і в цьому випадку набряки під очима - один із симптомів ниркової недостатності, яку повинен лікувати фахівець.



Ефективно боротися з мішками під очима вам допоможуть деякі народні засоби.

Як позбутися від мішків під очима. Рецепти народної медицини.

  • Після ранкового вмивання шкіру навколо очей треба протирати кубиком льоду, заздалегідь приготованим з настою шавлії, м`яти, ромашки або квітів календули.
  • Можна покласти в морозилку холодильника дві столові ложки і вранці опуклою частиною прикладати їх до очей.
  • Компрес з сирої тертої картоплі - один з кращих засобів, які допомагають боротися з набряками під очима. Картоплину треба натерти, додати до пюре трохи дрібно нарізаного кропу, отриману масу розділити на дві частини, кожну з них загорнути в шматочок бинта і прикласти отримані компреси до очей хвилин на десять. Якщо у вас немає часу терти картоплю, можна її очистити, вимити, розрізати вздовж і докласти отримані половинки до очей.
  • Добре усувають набряклість шкіри під очима і примочки з відвару хвоща польового. Столову ложку сухого хвоща треба залити однією склянкою окропу, потім відвар потрібно чверть години варити при слабкому кипінні .Після цього відвар треба остудити, процідити і використовувати його для виготовлення примочок.
  • Медові компреси допоможуть швидко позбавитися від мішків під очима. Зробити їх зовсім нескладно. Потрібно змішати столову ложку рідкого меду з білком одного яйця і столовою ложкою борошна. Замісити «тісто», зробити з нього дві коржики і прикласти їх до очей.
  • М`якоть гарбуза - ще один хороший засіб від набряків. Шматочок гарбуза треба запекти або відварити, м`якоть розім`яти ложкою, в теплому вигляді загорнути її в марлю і прикласти до очей. Тримати компреси слід чверть години, після чого очі можна промити прохолодною чайною заваркою.
  • Швидко позбутися набряків під очима допоможе петрушка. Для цих цілей придатні всі частини рослини. Можна натерти корінь петрушки і отриману кашку нанести на шкіру під очима, можна подрібнити і розім`яти її листя і далі використовувати їх аналогічним чином: з подрібненого листя можна віджати сік і змочити їм ватяні тампончики, які потім прикласти до очей.

Крім народних засобів, позбутися від мішків під очима вам допоможе спеціальний масаж.

Мішки під очима: Як позбутися від них за допомогою масажу



Кожен день, вранці і ввечері робіть масаж шкіри навколо очей - це не займе у вас занадто багато часу, а результат від такого масажу не змусить себе довго чекати. Після вмивання на шкіру навколо очей нанесіть зволожуючий крем, призначений для догляду за нею. Подушечками безіменних пальців легко постукивайте по шкірі верхньої повіки, починаючи від внутрішнього куточка ока, і поступово просувайтеся до його зовнішньому краю. Дійшовши до нього, переходите до масажу нижньої повіки, рухаючись тепер у зворотному напрямку - від зовнішнього краю до внутрішнього. Повторюйте весь цей цикл кілька разів, до тих пір, поки весь крем не вбереться в шкіру. Ще один ефективний спосіб боротьби з мішками - спеціальна гімнастика для повік, яка зміцнює м`язи навколо очей, посилює відтік лімфи і поліпшує кровообіг. Будь-яка людина позбавиться від мішків під очима, якщо буде регулярно виконувати такі вправи.

Вправи для очей

  1. З все сил зажмурте очі, а потім різко відкрийте їх так широко, як тільки можливо. Здійснюйте цю вправу п`ятнадцять разів поспіль.
  2. Тримайте голову прямо, поводите очима вліво - вправо, потім вгору - вниз. Повторіть ці рухи кілька разів.
  3. Як можна частіше поморгайте століттями, а потім прикрийте очі і дайте їм відпочити.
  4. Встаньте перед вікном, піднесіть палець до обличчя і поперемінно концентруйте погляд то на ньому, то на предметах, розташованих далеко за вікном.

Крім застосування всіх цих домашніх способів, для усунення набряків можна використовувати різні готові креми для повік, що містять в своєму складі рослинні екстракти, колаген і гіалоурановую кислоту.

У косметичному салоні можна пройти курс електростимуляції, під час якого під впливом мікрострумів низької частоти м`язи навколо очей знайдуть підвищений тонус.

Суттєво зменшити мішки під очима допоможе і лімфодренаж, стимулює відтік зайвої рідини з лімфососудов, розташованих в шкірі в області очей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!