Як лікувати очі?

Як лікувати очі?

Очі - це один з найважливіших органів. Очам доводиться весь час працювати, тому їх треба берегти. Якщо ж ви відчуваєте, що зір вас підводить, треба вживати термінових заходів. Як лікувати очі? Поговоримо про те, як можна поліпшити зір і здоров`я очей.

живлення

Перш за все слід скорегувати харчування. Треба обов`язково включити в щоденний раціон ягоди і фрукти, а також свіжі і варені овочі. Ось найкорисніші продукти для очей:

  • абрикоси - багаті вітаміном А і калієм;
  • морква дуже корисна для очей. У ній містяться вітаміни А, С, Е, антиоксиданти. Щоранку треба випивати один стакан морквяного соку;
  • чорниця - відомий цілитель очей. У ній міститься дуже багато антиоксидантів, а також вітаміни А, РР, В, лютеїн. Речовини, які містяться в цій ягоді, знімають втому, підвищують гостроту зору. За сезон треба з`їсти десять склянок чорниці;
  • шипшина багатий вітаміном С. Він зміцнює очі, тому корисно пити відвар шипшини кілька разів на тиждень;
  • шпинат захищає очі від багатьох захворювань, він містить лютеїн, вітаміни А, Е, К. Треба частіше робити салати і супи зі шпинатом.

Звичайно, ніхто не відміняв і спеціальні вітаміни. Обов`язково треба придбати вітамінний комплекс для очей.

сокотерапія



Звичайно, найкорисніший сік - морквяний. Однак це не означає, що треба пити тільки його. Можна робити різні інші соки.

  • Сік моркви з петрушкою. Необхідно змішати 60 мл. соку петрушки і 230 мл. соку моркви. Пити сік необхідно один раз в день.
  • Сік з цукром. Щоб зробити такий корисний напій, необхідно приготувати трохи соку моркви, також знадобляться цикорій, петрушка і селера. Потім всі інгредієнти треба змішати і пити не більше ста двадцяти грамів в день.
  • Сік моркви з медом. Цей сік швидко поверне гостроту зору. Треба додати в стакан морквяного соку столову ложку меду і ретельно розмішати. Вживати щодня ввечері.

Компреси для очей

Добре допомагають і компреси для очей - вони заспокоюють, розслабляють очі, знімають напругу, покращують шкіру навколо очей.

Компрес з ромашки



Столову ложку квіток ромашки треба залити склянкою окропу і кип`ятити дві хвилини. Потім відвару треба дати настоятися п`ять годин і використовувати його для компресу - змочіть ватні тампони у відварі, покладіть їх на очі і тримайте протягом декількох хвилин (середній час - 15 хвилин). Робити компрес краще у вечірній час.

Компрес з петрушки

Необхідно дрібно нарізати свіжу петрушку, потім розкласти в марлеві мішечки і на одну хвилину опустити в окріп. Далі мішечки повинні трохи охолонути. Потім їх треба злегка віджати і прикласти до очей на десять хвилин.

Гімнастика для очей

Обов`язково треба виконувати різні вправи для очей - вони знімають напругу в очах, допомагають відновити тимчасову втрату гостроти зору. Така гімнастика особливо корисна тим, хто довго працює за комп`ютером або багато читає.

Ось простий комплекс вправ для очей:

  1. Спочатку треба просто посидіти із заплющеними очима 1-2 хвилини.
  2. Потім треба поставити лікті на стіл, а долонями прикрити очі так, щоб світло не потрапляло, і посидіти так кілька хвилин.
  3. Потім описувати очима кола спочатку за годинниковою стрілкою, потім проти годинникової стрілки. Десять разів на кожну сторону.
  4. Потім треба написати очима різні літери в повітрі.
  5. Швидко поморгати протягом 10 секунд.
  6. Трьома пальцями кожної руки легко натискати протягом двох секунд на верхні повіки, потім відпускати. Повторити три рази.
  7. Малювати очима зигзаги і прямокутники протягом однієї хвилини.
  8. Взяти олівець або ручку і повільно робити такі рухи: спочатку наближати до очей, потім видаляти на відстань витягнутої руки. Робити так треба не менше 15 разів.
  9. Потім знову закрити очі, прикрити їх долонями і посидіти хвилину-дві, думаючи про щось приємне.

Виконувати ці вправи необхідно щодня, а ще краще два рази в день - вранці і ввечері.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!