» » » » Як схуднути за допомогою імбиру?

Як схуднути за допомогою імбиру?

Як схуднути за допомогою імбиру?

Імбир - це багаторічна рослина, коріння якого має унікальні лікувальні властивості. Він містить безліч вітамінів (А, С, В1, В2), а ще майже всі незамінні амінокислоти. Імбир допомагає при кашлі та грипі, астмі, безплідді, хворобах шлунку і печінки. Крім цього, ця рослина допомагає скинути кілька зайвих кілограмів. Як схуднути за допомогою імбиру?

Властивості імбиру, що сприяють схудненню

У цій корисній рослині є речовини, що поліпшують кровопостачання організму і розщеплюють ліпіди. Іншими словами, при вживанні імбиру організм зігрівається, обмін речовин прискорюється. Якраз це і потрібно, щоб схуднути. Крім того, ця рослина знижує апетит.

Як швидко схуднути за допомогою імбиру

Найлегший спосіб - додавати імбир в усі страви. Цією пряністю їжу зіпсувати неможливо. Її можна додавати і в перші страви, і в другі, а також в салати, десерти, випічку і закуски. Імбир додасть пікантний смак, а також підвищить поживну цінність продуктів.

Однак вживати у величезних кількостях ця рослина не треба. Адже кількість з`їденого імбиру не пов`язане з кількістю втрачених кілограмів. Досить половини чайної ложки, доданої в блюдо. Але, щоб досягти бажаного результату, треба робити це регулярно, тобто кожен день є імбир.

Якщо не любите цю пряність в різних стравах, можна готувати спеціальний салат і є його кожен день. Ось його рецепт.

імбирний салат

знадобиться:

  • 300 г моркви свіжої
  • 200 г буряка запеченої
  • 200 г лимона
  • цедра одного апельсина
  • чотири столові ложки імбиру
  • 100 г селери.

Що далі:

  1. Морква і буряк треба натерти на тертці.
  2. Потім до цих овочів треба додати цедру апельсина.
  3. Дрібно нарізати селеру і теж додати в масу.
  4. Корінь імбиру натерти на дрібній тертці і додати в салат.
  5. Потім заправити оливковою олією і їсти з апетитом. Причому вживати цей салат необхідно перед кожним прийомом їжі.

Імбирний чай



Якщо не подобається корисний салат, можна схуднути за допомогою імбирного чаю. Рецептів цього напою досить багато. Ось кілька з них.

Імбирний чай класичний

Буде потрібно:

  • дві столові ложки подрібненого імбиру
  • п`ятдесят мілілітрів соку лимона
  • п`ятдесят грамів меду.

Всі інгредієнти слід змішати і залити літром окропу. Наполягати чай треба близько шістдесяти-сімдесяти хвилин. Пити його треба перед кожним прийомом їжі. А ось перед сном пити чай не варто, так як він тонізує.

Імбирний чай з часником

Часник ще більше прискорює обмінні процеси в організмі, а тому можна схуднути в більш короткі терміни, якщо додати його в імбирний чай.



Необхідно підготувати:

  • чотири сантиметри кореня імбиру
  • два літри окропу
  • два зубки часнику.

Корінь імбиру треба нарізати пластинами, а часник подрібнити. Інгредієнти залити окропом. Наполягати такий напій треба протягом години, а потім процідити.

Чай з кардамоном і м`ятою

знадобиться:

  • половина кореня імбиру
  • шістдесят грамів свіжого листя м`яти
  • одна чайна ложка кардамону
  • столова ложка соку лимона
  • п`ятдесят грамів апельсинового соку.

Що далі:

  1. Спочатку треба подрібнити листя м`яти.
  2. Потім до м`яти додати подрібнений імбир.
  3. Потім додати кардамон і залити окропом на тридцять-п`ятдесят хвилин.
  4. Потім долити сік лимона і апельсина. Напій треба пити прохолодним.

Імбирний чай з травами

Спочатку приготуйте класичний імбирний чай, а потім додайте по чайній ложці різних трав і квітів (наприклад, м`яти, деревію, меліси). Такий чай треба настояти протягом години, а потім процідити і вживати.

Імбирний напій з зеленим чаєм

Зелений чай треба заварити як зазвичай. Потім в гарячий чай слід додати чайну ложку сухого імбиру. Наполягати цей напій треба протягом тридцяти хвилин.

Якщо регулярно готувати собі такі напої, поступово організм очиститься від шлаків, а обмін речовин нормалізується. І зайві кілограми будуть поступово йти.

Протипоказання

Однак у цього корисного рослини є і протипоказання. Треба уникати вживання імбиру при підвищеній температурі тіла, запаленні кишечника, жовчнокам`яної хвороби, виразкових колітах. А при захворюваннях серця перед вживанням імбиру краще порадитися з лікарем.

До речі, алергії ця рослина не викликає, навпаки бореться з нею. Тому алергікам можна не побоюватися є імбир.

Не варто чекати миттєвого схуднення, процес рухатиметься повільно. Буде потрібно не менше місяця. Зате за допомогою імбиру нормалізується обмін речовин, очиститься організм від токсинів і шлаків. А прискорити процес можна за допомогою правильного харчування і помірною щоденного фізичного навантаження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!