» » Чим корисний імбир?

Чим корисний імбир?

Чим корисний імбир?

Імбир - багаторічна трав`яниста рослина, активно використовується в кулінарії і народній медицині. Багато додають його в їжу в пошуках швидше смачного, ніж корисного імбир має яскравий пряний і впізнаваний смак. Проте, корисних властивостей у імбиру хоч греблю гати.

Чим корисний імбир

  • Імбир це антиоксидант - він покращує стан шкіри і уповільнює процес старіння, щоб посилити цю властивість можна додати його до інших антиоксидантів, наприклад зеленому або білому чаю, а для смаку додати мед.
  • Також імбир має антибактеріальну та протизапальну дію, зміцнює імунітет. Корисно їсти імбир при застуді (або пити настої та чаї з імбиром) так як він добре зігріває і має відхаркувальну дію, ніж допомагає при кашлі, бронхіті і ангіні.
  • Імбир сприятливо впливає на травну систему - він підвищує апетит і покращує виділення шлункового соку. Корисно їсти кілька шматочків імбиру (маринованого, цукрованого або сирого) перед їжею, тоді навіть дуже ситний обід добре і легко перетравиться не доставляючи вам дискомфорту. Згадайте про це в свята і перед великим застіллям.
  • Також то, чим корисний імбир - він не тільки є гіпоалергенним, але ще і допомагає при алергії, шкірних захворюваннях і астмі.
  • При закачуванні або морської хвороби можна пити імбирний чай або мінеральну воду з меленим імбиром, це допоможе зняти нудоту і захистить від зневоднення.
  • Можна використовувати імбир і при зубному болю - розжувавши шматочок і приклавши його до хворого зуба, він буде боротися з бактеріями і зменшить біль.

Чим корисний імбир для чоловіків

Він справляється з досить поширеною чоловічий проблемою - підвищеним холестерином, знижуючи його рівень в крові. Також імбир може допомогти якщо його використовувати в якості зігріваючого компресу при спортивних травмах - ударах і розтягненнях. Імбир з поєднанні з соком алое можна приймати для лікування геморою.

Чим корисний імбир для жінок

Він допомагає впоратися з болями і спазмами під час ПМС і місячних. Під час вагітності імбирний чай або вода з імбиром допоможе впоратися з нудотою при токсикозі, а оскільки він є натуральним і гіпоалергенним, то можна не турбуватися про те чи не зашкодить він малюкові, але все ж важливо знати міру і не зловживати ним. Також жінкам може сподобатися ще одна властивість - імбир підвищує обмін речовин. Це те чим корисний корінь імбиру для схуднення. По-перше він прискорює обмін речовин і енергія з їжі витрачається на роботу організму, а не відкладається у вигляді жиру. По-друге він прогріває, за рахунок чого підвищується потовиділення і з організму виводиться зайва рідина. Можна об`єднувати імбир з іншими засобами для схуднення (не ліки або препаратами, а тільки народними рослинними), наприклад трав`яними чаями та фруктово-овочевими салатами.

Чим корисний маринований імбир



Ми часто бачимо його у вигляді приправи до суші і інших страв японської кухні, багатьом подобається його смак і приємний кораловий колір, але навіть маринований імбир зберігає безліч корисних властивостей. Самі японці точно знали, чим корисний маринований імбир, і вживали його після їжі, щоб очистити ротову порожнину, це вдається за рахунок декількох властивостей: імбир має антибактеріальну дію і підвищує виділення слини, до того ж залишає стійкий свіжий аромат. Таким чином, маринований імбир може стати непоганою заміною жувальної гумки.

У імбиру є безліч корисних властивостей, він є смачним і корисним одночасно ну а якщо вам зовсім не потрібні його корисні властивості, можна просто додати його в чай або глінтвейн щоб зігрітися холодним вечором, а маринований імбир може запросто стати окрасою столу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!