Як виростити імбир?

Як виростити імбир?

Ми часто бачимо і купуємо в магазинах корінь імбиру. Багатьом подобається його островатий смак, ну а про його користь можна розповідати дуже довго. Але мало хто знає, як виглядає сама рослина під назвою імбир. Це цікавість, а також бажання отримати свій власний, екологічно чистий урожай, породжує бажання дізнатися, як виростити імбир будинку.

Як виростити імбир на підвіконні

Вибір посадкового матеріалу. Варто купити свіжий корінь цієї рослини з помітними нирками, він повинен бути гладким і щільним на дотик, не містити на своїй поверхні великої кількості волокон. Можна також перед посадкою потримати корінь імбиру в воді 2-3 години.

посадка

Садити імбир слід ранньою весною, так як час його повного дозрівання приблизно 8 місяців, тобто, посадивши корінець в березні, урожай будете знімати в листопаді. Для посадки потрібно знайти широкий і неглибокий горщик з гарним дренажем, щоб посаджений імбир НЕ згнив від зайвої вологи. Земля підійде звичайнісінька, для вирощування овочів. Корінь укладаємо нирками вгору, злегка присипаємо землею на кілька сантиметрів. Не варто садити його занадто глибоко.

Полив і догляд

Імбир вимагає хорошого поливу і достатньої кількості світла, так як батьківщина його - тропічні ліси, але варто уникати відкритих променів і протягів. Необхідно також щодня обприскувати рослину, особливо якщо воно стоїть на підвіконні поруч з батареєю центрального опалення.

Як виростити імбир на дачі



Влітку можна і навіть потрібно винести його на вулицю, все ж на свіжому повітрі рослини ростуть краще, ніж на підвіконні. Але варто бути уважним до погоди, не варто забувати, що імбир - рослина тропічне, і тому температура на вулиці повинна бути по-літньому теплою. Так що, якщо ви захотіли виростити імбир на дачі десь ближче до Сибіру, то вам не варто цього робити.

Не впадайте у відчай, якщо довго не з`являються паростки, їм для цього потрібно близько двох місяців. На вигляд сама рослина буде нагадувати очерет, воно може і зацвісти, але квітки з`являються лише років через два. Вирости імбир може до метра у висоту. Також можна підгодовувати рослина, вносячи добрива.

Збір врожаю

Восени імбир в`яне, стебла і листя висихають. Починається період спокою для рослини. У цей час корінь можна викопати або ж залишити на наступний рік, прибравши горщик в темне місце (в комору, наприклад), поливати в цей час його не потрібно, а навесні знову можна виставити його на сонці. У цьому випадку ваш екзотична квітка дасть ще більше плодів, тобто коренів.

Викопавши і спробувавши власноруч вирощений імбир, ви отримаєте масу задоволення і стільки ж користі. А імбир, як відомо, вельми корисний: покращує апетит, активує травлення, усуває запаморочення і нудоту. Його можна додавати як приправу до м`яса і до птаха, заварювати з нього чай, а східна кухня взагалі немислима без імбиру. Так що вирощуйте і їжте імбир на добре здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!