Имбирная дієта

Имбирная дієта

Якщо ви перепробували безліч дієт і переконалися в тому, що вони не для вас, якщо ви зриваєтеся на шматочок шоколадки, відчуваючи постійні почуття провини з цього приводу, то імбирна дієта стане вашим кращим рішенням. Перестаньте мучити свій організм постійними обмеженнями в їжі, адже існує імбирна чудонастойка, яка дозволить вам харчуватися нормально і не відчувати свою силу волі. Вам доведеться зовсім небагато обмежити свій звичний раціон харчування, але так буде зовсім нетривалий час, і явного відчуття голоду ви не відчуєте, так як корінь імбиру заглушить його. Найголовніша відмінність імбирної дієти від безлічі інших це те, що кілограми не повертаються після першого ж тістечка.

Отже, давайте ж з`ясуємо, чим так корисний імбир, що згадки про нього зустрічаються навіть в записах лікарів давнини.

Користь імбиру для схуднення

На Тибеті практикують лікування різними травами і рослинами, тому імбир у них дуже популярний. Місцеві жителі замінюють звичайну каву і чай настоями і відварами.

Имбирная дієта буде тонізувати весь ваш організм, і надавати бадьорить. Також корінь імбиру здатний лікувати нежить, прояви застуди та кашлю. Він прекрасно зміцнює імунітет, виводить токсини з організму, покращує кровообіг, що призводить до зниження ваги і зволоженню сухої шкіри. Імбир благотворно впливає не тільки на жінок. Деякі чоловіки стверджують, що імбир лікує безпліддя і прекрасно підвищує потенцію. Порошок з імбиру можна використовувати як болезаспокійливий засіб.

Имбирная дієта підвищує стійкість організму до стресів і позитивно впливає на психіку. Хочете заспокоїтися і відновити сили? Досить заварити собі імбирний чай.

суть дієти



Основа дієти - напій з імбирного кореня. Його необхідно вживати з ранку на голодний шлунок і між останніми прийомами їжі на ніч. Потрібно пити не менше, аніж два літри чаю за один день.

Натщесерце, за 20 хвилин до сніданку випивайте дві склянки чаю з додаванням імбиру. Після цього заварюйте свіжий напій. Харчуйтеся звичним чином, але стримайте споживання жирів і вуглеводів. Щоб відчуття голоду не з`явилося, пийте по чуть-чуть цей настій в перерві між сніданком і обідом. Це не дасть вам переїсти під час обіду. Перед сном випийте ще дві склянки.

Відгуки у цієї дієти дуже хороші. За один тиждень ви втратите 1-2 кілограми без шкоди для свого здоров`я. А тепер підрахуйте, скільки зайвої ваги піде за пару місяців? Вага йде відносно повільно, що ні вганяє організм у стресовий стан. Під час швидкої дієти, організм навпаки починає накопичувати жир. До того ж, такі дієти погано позначаються на стані шкіри.



Якщо хочете отримати приголомшливий ефект, то краще взагалі відмовтеся від солодощів, копченостей і жирів. Можете підключити фізичні навантаження, ця дієта добре з ними поєднується.

корисність імбиру

Корінь імбиру розганяє по венах кров, сприяє нарощуванню в тілі тепла, прискорює метаболізм. Завдяки таким властивостям, імбир такий хороший в основі дієти. У ньому містяться і білки, і вуглеводи, а також харчові волокна і органічні кислоти. У ньому є ціла група мінеральних речовин, в яку входить хром, залізо, фосфор, кальцій і калій. У имбире є вітаміни А, В, С, гингерол і ефірні масла.

Кілька порад для імбирної дієти

У цій дієті не існує вже готового меню. Ви самі будете створювати своє меню, з огляду на наступні правила:

  • Готуйте напій за наведеними рецептами і пийте його натщесерце протягом дня за півгодини до прийому їжі і через годину після нього.
  • Кількість спожитих калорій за день не повинна перевищувати 1800 ккал.
  • Забудьте про солоне, солодке, жирне, копчене, можете підсолювати їжу в невеликих кількостях.

Имбирная дієта: рецепт

Рецепт №1. З вечора подрібніть імбирний корінь, пересипте його в термос і залийте 750 мл окропу. Дайте напою настоятися ніч. З ранку налийте 1 склянку готового чаю, почекайте, поки він трохи охолоне і стане теплим. В теплий настій додайте трохи меду і лимонного соку. Хочете підвищити лікувальну властивість імбиру? Вранці в заварений чай додайте трав`яні відвари з м`яти, ромашки, листя брусниці. Через брак термоса, готуйте чай на плиті в емальованому посуді. В такому випадку, нехай напій повариться буквально 10 хвилин. Коли чай охолоне, перецідити його, тому що і в термосі і на плиті він вийде дуже насиченим.

Рецепт №2. Візьміть 60 грам свіжого листя м`яти і подрібніть їх за допомогою блендера. Перемішайте м`яту з меленим кардамоном в невеликій кількості і двома ложками імбирного кореня, також подрібненого. Залийте цю суміш окропом і поставте на півгодини настоятися. Процідіть настойку і додайте до неї одну ложку меду, апельсиновий (50 мл) і лимонний (80 мл) сік.

Имбирная дієта: протипоказання

Якщо ви страждаєте на виразку шлунка, серцевими захворюваннями, у вас камені в жовчному міхурі або запалення шлунково-кишкового тракту, то імбирна дієта не для вас. Також, якщо у вас є індивідуальна непереносимість кореня імбиру, то не використовуйте цю дієту. Під час вагітності та лактації теж краще утриматися від вживання імбирного напою.

І пам`ятайте, поєднуючи дієту з фізичними навантаженнями, ви отримаєте карколомний результат. Але краще буде, якщо ви перестрахуетесь і проконсультуєтеся з лікарем, особливо, якщо ви проходите курс лікування лікарськими препаратами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!