» » » » Скільки можна сидіти за комп'ютером?

Скільки можна сидіти за комп'ютером?

Скільки можна сидіти за комп`ютером?

Комп`ютер давно використовується не тільки для роботи. Він став також засобом спілкування, розваги, навчання. Однак, вплив випромінювання та електромагнітних полів може мати негативні наслідки для здоров`я.

норма

Так скільки можна сидіти за комп`ютером? Середньодобових норм знаходження біля монітора для дорослих не існує. Адже представники багатьох професій змушені проводити біля комп`ютера весь робочий час. Однак, є норми безперервної роботи за комп`ютером:

  • при інтенсивних навантаженнях (наприклад, оператор комп`ютерного набору або програміст) слід відпочивати 10 хвилин через кожну годину роботи;
  • для інших користувачів 20-хвилинний відпочинок необхідний кожні дві години.

Тривала робота перед монітором призводить до проблем із зором, який отримав назву комп`ютерного синдрому. Це зниження гостроти зору, здатності чітко бачити на різних відстанях, пересихання поверхні рогівки.

Гімнастика для очей

Щоб уникнути подібних проблем, під час перерв треба виконувати нескладну гімнастику для очей:

  • посидіти кілька хвилин із заплющеними очима;
  • виконати обертання очима (вгору-вниз, вправо-вліво);
  • кілька разів переводити погляд з предмета, розташованого на далекій відстані, до предмета, що знаходиться близько і т. д.

Робоче місце



І звичайно, слід правильно облаштувати робоче місце. Монітор рекомендується розташовувати на рівні очей, на відстані 50-70 см. Освітлення повинне бути розсіяним. Ну, а зручне крісло з регульованою спинкою має забезпечити правильне положення хребта.

рекомендації дітям

Скільки можна сидіти за комп`ютером дітям: дошкільнята від 5 років - до 7 хвилин-учні молодших класів - 10-15 хвилин-середніх - 20-25 хвилин-старшокласники - 30 хвилин.

Якщо для дітей старшого віку є необхідність більш тривалих занять, треба щопівгодини робити 10-хвилинну перерву. І стежте, щоб комп`ютер не замінив дитині інші види діяльності і спілкування з однолітками і рідними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!