Як сидіти за комп'ютером?

Як сидіти за комп`ютером?

У разі якщо ви будете правильно сидіти за комп`ютером, через певний час ви відчуєте, що зможете просиджувати за монітором велику кількість часу, менше будете втомлюватися, краще міркувати. І взагалі, збільшиться ваша ефективність праці. Тому, в нашій статті ми спробуємо допомогти вам зрозуміти, як правильно сидіти за комп`ютером. Ці знання знадобляться для тих, хто часто проводить власний час за комп`ютером. І зовсім неважливо, чим вони займаються, дивляться відео, грають в іграшки, спілкуються в соціальних мережах або просто працюють. Дану інформацію необхідно знати кожному користувачеві комп`ютера.

Як правильно сидіти за комп`ютером



Розглянемо основні поняття правильної роботи за комп`ютером:

  • Ноги: повинні бути розташовані на підлозі, або на спеціалізованій підставці, і повинні бути зігнутими під кутом трохи більше 90 градусів. У разі, якщо ноги будуть розташовані вірно, кров зможе нормально проходити по тілу, судини ніде не будуть пережимає, кров не буде затримуватися, і, отже, мозок буде отримувати достатню кількість поживних речовин для нормального функціонування. З цієї ж причини, не рекомендується закидати одну ногу на іншу, коли ви перебуваєте за комп`ютером, та й в будь-якій ситуації, коли ви сидите, припустимо, за столом.
  • Спина: повинна бути випрямлена практично під прямим кутом, а плечі розправлені. Можна спертися частиною спини об спинку стільця або крісла, вони зможуть забрати на себе певну частину навантаження.
  • Руки: поклавши пальці на клавіатуру, ви повинні розслабити плечі, а руки зігнути приблизно під кутом в 90 градусів. Це забезпечить нормальну циркуляцію крові. Якщо крісло оснащено підлокітниками, переконайтеся в тому, що вони не дуже підпирають ваші лікті, і не змушують піднімати ваші плечі занадто високо. Якщо плечі будуть розташовані вище нормального рівня, вони можуть ущемити шийні хребці. Бажано, щоб ваш робочий стіл був досить широким і великим. Тоді ви зможете розташуватися таким чином, щоб лікті трохи звисали зі столу. Відстань від кінчика носа до монітора повинна бути не менше ніж 70 сантиметрів, або чим більше, тим краще.
  • Очі: про зір необхідно піклуватися завжди. Тому площину монітора повинна розташовуватися від вас на відстань витягнутої руки, і бажано, щоб верх монітора розташовувався на рівні ваших очей.

Щоб уникнути проблем

  • Як сидіти за комп`ютером правильно, також можна подивитися на різних відеороликах або фотографіях, представлених у великій кількості на просторах інтернету.
  • Щоб уникнути проблем з хребтом, лікарі всього світу рекомендують сидіти за комп`ютером не більше шести годин в день, при цьому необхідно через кожні дві години робити тридцятихвилинних гімнастику. Тим, чия професія пов`язана з тривалим перебуванням за комп`ютером, лікарі радять двічі на рік, проходити курс масажу, і по можливості хвилин 10 в день висіти на перекладині.
  • Також, важливо провітрювати приміщення, в якому ви працюєте на комп`ютері, так як саме в зв`язку з нестачею кисню, до вечора може розболітися голова. Якщо у вас немає можливості відпочивати через кожні пару годин тривалий час, постарайтеся раз на годину-півтора, вставати з робочого місця, розминати поперек і пальці, дихати свіжим повітрям.
  • І не забувайте відточувати навички правильного розташування за комп`ютером. Відразу, звичайно, буде важко, але з часом ви звикнете, і вам стане набагато легше працювати.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!