» » » Як використовувати телевізор як монітор?

Як використовувати телевізор як монітор?

Як використовувати телевізор як монітор?

Погодьтеся, що на на великому екрані і фільм виглядає яскравіше, і гра захоплююче. На сьогоднішній день сучасні технології дозволяють використовувати телевізор як монітор комп`ютера. Завдяки такому підключенню ви можете не тільки дивитися відео, грати в комп`ютерні ігри, але і працювати і проводити презентації. У даній статті ми розглянемо різні способи підключення телевізора замість монітора.

Варто відзначити, що тип з`єднання телевізора і комп`ютера залежить від технічних характеристик таких, як потужність комп`ютера, його продуктивність, а також наявності портів.

Підключення за допомогою кабелю HDMI

На сьогоднішній день це самий популярний і якісний спосіб під`єднання монітора до комп`ютера.

Кабель HDMI / HDMI передає цифровий відеосигнал і аудіозвук. Ця характеристика дозволяє не використовувати колонки при підключенні, а користуватися звуком від телевізора.

  • Перед підключенням необхідно придбати в спеціалізованому магазині кабель HDMI / HDMI. Довжину кабелю вибираєте в залежності від відстані між комп`ютером і монітором;
  • Підключіть один кінець кабелю в роз`єм телевізора, який знаходиться на задній або тиловий панелі;
  • Інший кінець з`єднайте з комп`ютером, роз`єм знаходиться на задній частині корпусу в відеокарті або материнської плати комп`ютера.

Підключення через кабель DVI / HDMI

Цей спосіб є також поширеним в зв`язку з тим, що не всі комп`ютери оснащені портом HDMI. Відмінність даного типу з`єднання в тому, що він не передає звуковий сигнал.

  • Насамперед придбайте кабель DVI / HDMI;
  • З`єднайте кінці кабелю з відповідними портами на пристроях;
  • Подбайте про якісне підключення звуку, якщо він необхідний.

Підключення через кабель VGA

Даний тип підключення популярний за рахунок того, що більшість комп`ютерів мають даний порт. Найчастіше монітор під`єднується через порт до комп`ютера. Тому телевізор може бути не тільки додатковим монітором, але і основним.



Звертаємо вашу увагу, що такий тип підключення передає аналоговий сигнал, що означає, що передається сигнал буде в рази гірше.

  • Купуємо кабель VGA необхідної довжини;
  • Під`єднуємо кінці з відповідними портами пристроїв;
  • Якщо у вас на комп`ютері немає другого роз`єму VGA, а ви хочете використовувати телевізор як додатковий монітор, то придбайте в магазині спеціальний перехідник DVI / VGA.

Більш детально читайте в статті Як підключити телевізор через VGA.

Підключення через кабель S-video

Це спосіб підключення є застарілим і дуже рідко хто до нього вдається. Кабель S-video передає аналоговий сигнал, тому якість також буде погане.

Купуємо відповідний кабель і приєднуємо в роз`єми.

Налаштування пристроїв

Після підключення одним з перерахованих способів необхідно увімкнути пристрої та їх налаштувати:

  1. На ТБ вибираємо відповідний джерело сигналу.
  2. На ПК ви можете включити декілька режимів відображення: ТВ як основний екран, дублюючий або розширений. Всі ці настройки знаходяться в панелі управління, далі переходимо в розділ налаштування екрану.

Шукайте корисну інформацію також в статтях Як підключити телевізор до комп`ютера і Як підключити ноутбук до телевізора.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!