» » » » Як позбутися від комп'ютерної залежності?

Як позбутися від комп'ютерної залежності?

Як позбутися від комп`ютерної залежності?

Комп`ютерна залежність - вважається вже патологією. З кожним днем зростає кількість людей, які все більше часу стали проводити за комп`ютером. Особливо, якщо є доступ в Інтернет. Багато хто задає собі питання про те, як позбутися від комп`ютерної залежності. Давайте розглянемо причини виникнення, способи і методи боротьби з такою залежністю.

Чим можна замінити комп`ютер

Комп`ютер, за своєю суттю, нічого надприродного собою не представляє, а значить, його чимось можна замінити. Варто просто озирнутися і знайти інші захоплення. Отже, кілька порад:

  • Слухайте музику на музичному центрі або в плеєрі, в цьому випадку не буде негативного впливу на вас монітора.
  • Дивіться фільми на DVD-плеєрі, особливо якщо у вас є відмінний телевізор.
  • Віртуальне спілкування, цілком можна замінити реальним. Якщо ваші друзі і знайомі живуть поблизу, просто сходіть до них в гості. Ви чудово проведете разом час, все краще, ніж просиджувати в якомусь чаті.
  • Постарайтеся захопити себе чимось цікавим, не пов`язаним з комп`ютером. Тим самим ви будете зменшувати свою комп`ютерну залежність.

Комп`ютерна залежність у дітей

Найчастіше батьки не завжди в курсі того, в які ігри грає дитина і якої шкоди або користь приносить комп`ютер. Розглянемо кілька причин такої залежності:

  • Вашій дитині не вистачає спілкування з друзями.
  • Ви як батьки мало приділяєте йому увагу.
  • Дитина не впевнений в собі, сором`язливий, йому важко спілкуватися з людьми.
  • Прагнення не відставати від однолітків і бути «як усі»
  • У дитини мало інших захоплень або хобі.
  • Ігрова комп`ютерна залежність може бути пов`язана з вихованням і відносинами в сім`ї.


У дітей і підлітків набагато швидше формується залежність від комп`ютера, ніж куріння, алкоголь або азартні ігри на гроші. Батьки повинні намагатися зробити все для того, щоб уникнути залежність, так як сучасні захоплення можуть грунтовно вплинути, в подальшому, на долю дитини.

Лікування комп`ютерної залежності

Тут не останню роль відіграє психотерапія. Її мета усунути психологічний конфлікт, що призводить до утворення залежності від комп`ютера. Лікарі проводять сеанси психотерапії на дому або в спеціальних кабінетах. Обов`язково необхідно бажання і згода хворого на співпрацю з лікарем і проведення сеансів, в такому випадку можна домогтися позитивного результату.



На сеансах психотерапевт допоможе усвідомити прихильність до комп`ютерних ігор, до Інтернету і при цьому не допустити почуття провини у хворого. У позбавленні від залежності іноді застосовують гіпноз.

Проблема комп`ютерної залежності може виникнути у будь-якого, хто хоч якось пов`язаний з комп`ютером. Не потрібно її ігнорувати, сподіваючись на те, що все пройде. Насправді позбутися її важко, тому часто в її лікуванні застосовують лікарські препарати. Головна мета - це усунути ліками різні порушення, які супроводжують залежністю. Якщо виявлені симптоми депресії, то призначаються антидепресанти.

Також важлива профілактика комп`ютерної залежності. Застосовуються рослинні препарати, вони нормалізують сон, покращують нервову систему і позитивно впливають на нормальне функціонування головного мозку.

вітаміни

У залежних людей може виникнути нестача вітамінів і мінералів. Так що тим, хто проводить багато часу за комп`ютером, треба приймати вітамін А, Е і селен. Не варто забувати, що тривале перебування біля монітора, призводить до порушення зору, карпальному синдрому і синдрому «сухого ока» і порушення постави. Обов`язково робіть гімнастику для очей і придбайте якісний монітор.

Тепер ви знаєте про те, як впливає комп`ютер на людину. Щоб вчасно виявити хворобу, можна пройти тест на комп`ютерну залежність. Головне, не допустити загострення даного явища. Оскільки воно досить швидко і сильно затягує. В результаті можуть виникнути серйозні проблемми з поганими наслідками. Бажаємо вам здоров`я і не мати ніяких згубних залежностей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!