» » » Чи можна грати на ноутбуці?

Чи можна грати на ноутбуці?

Чи можна грати на ноутбуці?

Комп`ютерні ігри вже давно стали не тільки розвагою для дітей, а й для дорослих. Сучасні ігри мають таку реалістичною графікою і фізикою руху, що давно перестали бути мультяшними. На існуючих комп`ютерних двигунах можна створювати зовсім недитячі ігри. І все було б добре, якби не високі вимоги популярних ігор до пристрою для відтворення.

Портативна комп`ютерна техніка

На жаль, далеко не кожна комп`ютерна техніка може відтворити сучасну гру з високими параметрами. Про таких пристроях, як нетбук, неттоп і тим більше планшет, не варто навіть говорити, вони призначені переважно для веб-серфінгу. А ось чи можна грати на ноутбуці, про це варто поговорити. Перші ноутбуки були створені виключно для роботи ділових людей, передбачали лише роботу з офісними програмами і з огляду на своїх малих габаритів, в порівнянні зі стаціонарними комп`ютерами, були трансфортабельни. З розвитком комп`ютерної техніки зменшувалися габарити ноутбука і росли його можливості. Як тільки з`явилася можливість комплектувати ноутбук повноцінної відеокартою замість вбудованого графічного адаптера, з`явилося таке поняття, як ігровий ноутбук.

Параметри ігрового ноутбука



На сьогоднішній день ігровий ноутбук відноситься до найдорожчим типам портативної комп`ютерної техніки з огляду на його високих можливостей. Так, дійсно, його можливості можна порівняти з можливостями стаціонарного комп`ютера і можна сміливо сказати, що грати в ігри на ноутбуці можна, і навіть в ігри з високими графічними параметрами. Так як основні параметри продуктивності гри залежать від потужності відеокарти, процесора і обсягу оперативної пам`яті, то перш за все в ігровому ноутбуці вистачає з надлишком. Відеокарта з обсягом пам`яті 1Gb здатна відтворити всі сучасні ігри на найвищих відеорежимах і дозволах монітора. 4 Gb оперативної пам`яті і мікропроцесор двоядерний з тактовою частотою від 3.0 Ггц забезпечать повноцінну гру без пригальмовування. Саме такі параметри має ігровий ноутбук з більш прийнятною ціною для покупця.

можливі неприємності

Згодом власники ноутбука, подовгу грають на ньому, можуть помітити, що він починає швидко і сильно нагріватися. Але це ніяк не пов`язано з запущеним додатком. Вся справа в пилу, яка забивається в кулер. В цьому випадку допомогти зможе сервісне обслуговування і прочищення. Якщо, звичайно, безупинно грати протягом декількох годин, то ноутбук дійсно може нагрітися від гри, в цьому випадку слід зробити перепочинок на кілька хвилин і для себе, і для ноутбука.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!