» » » Які є ігри на комп'ютер?

Які є ігри на комп'ютер?

Комп`ютерних ігор існує неймовірне безліч. Тому щоб говорити про те, які бувають гри на комп`ютер, потрібно для початку зрозуміти, за якими ознаками їх можна класифікувати. Найголовніша ознака - жанр гри.

Жанрів теж існує дуже багато. Багато з них діляться на піджанри, які також діляться на категорії та типи і т. Д. Часто розробники самі придумують жанр до нової гри. Багато інших ігор є поєднанням декількох жанрів. Згадуючи, які ігри вийшли на комп`ютер, відзначимо кілька основних жанрів.

  • Екшени вимагають від гравця швидкого мислення і хорошої реакції. До них відносяться ігри жанрів шутер, файтинг і аркади. Знамениті сьогодні шутери - Counters Strike, лінійки Battlefield і Call of Duty. Street Fighter, Mortal Kombat і Tekken - найпопулярніші файтинг.
  • Також серед тієї великої кількості, які є ігри на комп`ютер, присутні стратегії. Вони діляться на покрокові і стратегії реального часу (RTS). Стратегії в реальному часі роблять упор на тактичні рішення гравця. При цьому ігровий процес різних ігор жанру RTS має дуже багато спільного (StarCraft, Age of Empire). Покрокові стратегії дозволяють гравцеві більш ретельно планувати свої дії. Відповідно, перемога в них залежить від уміння гравця глибоко продумувати різні сценарії розвитку ситуації. Ігри цього жанру часто дуже сильно відрізняються один від одного. Наприклад, Heroes of Might and Magic, Civilization і серія Total War (в цій лінійці також присутній елемент RTS) кардинально відрізняються один від одного.
  • Квести. Ці ігри вимагають від гравця рішення великого числа логічних задач. Зазвичай в них гравець отримує або знаходить деякі предмети, за допомогою яких він повинен взаємодіяти з навколишнім світом (вставити ключ в замок, зібрати головоломку, вистрілити з арбалета в мотузку і т. Д.), Щоб просувати сюжет. У топ-списках, які ігри вийшли на комп`ютер в жанрі квест, чільне місце займають ігри Syberia 1 і 2.
  • Ще один жанр ігор - симулятори. У них гравцеві потрібно управляти транспортним засобом від автомобіля до авіалайнера або корабля. Відрізняються ці ігри від аркади тим, що максимально наближають управління до реальності. Тут необхідно знати, за що відповідає кожен тумблер в кабіні справжнього літака або гоночної машини. Розібратися з управлінням в такій грі дуже складно.

Кількість гравців



Також важливим параметром є кількість гравців, які можуть грати. В цьому відношенні гри бувають поодинокі і мультиплеєрний. До мультіплєєрного відносяться гри:

  • в які можна грати на одному комп`ютері;
  • в які грають по мережі кілька людей;
  • масові онлайн-ігри (коли на одному сервері грають сотні, а іноді і сотні тисяч людей).

Щоб дізнатися, які ігри підуть на комп`ютер, який стоїть у вашій кімнаті, потрібно порівняти його характеристики з системними вимогами тієї чи іншої гри. Щоб бути в курсі, які кращі ігри на комп`ютер недавно вийшли або скоро вийдуть, можна регулярно відвідувати сторінки інтернет-журналів, присвячених ігровій тематиці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!