» » » Як вибрати планшет?

Як вибрати планшет?

Як вибрати планшет?
Як вибрати планшет?

Сучасні планшети мають досить широким функціоналом, що дозволяє вибрати серед них як іграшку для дитини, так і цілком серйозний пристрій для роботи, за багатьма параметрами не поступається ноутбуків і нетбуків. Якщо років десять тому планшети використовувалися тільки для малювання, то зараз вони легко справляються з безліччю завдань, починаючи від перегляду фільмів і закінчуючи роботою з текстом і графікою. Розглянемо докладніше, як підібрати планшет, який буде справлятися з поставленими завданнями і при цьому укладатися в виділений бюджет.

Вибираємо кращий планшет

Головне призначення сучасного планшета - це інтернет-серфінг, недарма вони ще іменуються Internet tablet або Web tablet. Тому при покупці даного пристрою, потрібно в першу чергу визначитися, що ви хочете отримати - модну іграшку або пристрій для серйозної роботи. Вибираючи планшет, слід звертати увагу на безліч факторів: частота процесора, обсяг пам`яті, параметри відеокарти, розміри екрану, операційна система і ємність батареї. Для того щоб зорієнтуватися у всіх цих цифрах, рекомендуємо визначитися з тим, для чого даний пристрій буде використовуватися.

Визначаємося з необхідними функціями

Для перегляду інтернет-сайтів, спілкування в соціальних мережах і відтворення фільмів підійде більшість сучасних моделей, а ось для того, щоб грати в ігри або користуватися графічними і текстовими редакторами, слід особливу увагу звернути на частоту процесора і параметри відеокарти. Грубо кажучи, всі сучасні планшети можна умовно розділити на пристрої для веб-серфінгу і перегляду відео, ігрові моделі і просунуті планшети для роботи.

Найчастіше перед тим як вибрати планшет, багато покупців задаються питанням про те, чи може він повноцінно замінити стаціонарний комп`ютер або ноутбук. До недавнього часу ці девайси використовувалися виключно в розважальних цілях. Однак зараз у продажу можна знайти моделі з процесорами Intel Atom і зручною USB або бездротової клавіатурою, які дозволяють вільно працювати з серйозними обсягами даних.

Параметри процесора і оперативної пам`яті

При виборі планшета слід звертати увагу на частоту процесора. Від неї залежатиме, як швидко будуть відкриватися сторінки в браузері і чи не будуть гальмувати ігри та програми.

За тактовій частоті процесори можна умовно розділити на до 1 ГГц, 1-1,5 ГГц, 1,5 ГГц і більше. За параметрами оперативної пам`яті планшети класифікуються наступним чином: до 1 Гб, 1 Гб, 2 Гб і більше. Для того щоб краще орієнтуватися в цих цифрах, радимо запам`ятати просте правило: тактова частота і обсяг пам`яті повинні відповідати встановленою операційною системою. Наприклад, для ОС Android рекомендований двоядерний процесор і 1 Гб оперативної пам`яті. Якщо ж ви купуєте планшет під Windows, то процесор повинен бути двоядерний, з частотою не менше 1,3 ГГц, а оперативної пам`яті потрібно мати не менше 2 Гб. Сама не вимоглива в плані ресурсів iOS від Apple - для нормальної роботи Ipad досить одноядерного процесора частотою 1 ГГц і 256 М ОЗУ.



Втім, купуючи планшет від добре себе зарекомендував виробника, ви можете бути впевнені в тому, що його конфігурація оптимально підібрана під параметри операційної системи. Зазначеним вище цифр слід приділяти особливу увагу в тому випадку, коли ви хочете вибрати планшет від невідомого китайського виробника.

Операційна система

На сьогоднішній день існують три основні операційні системи: Google Android, Windows і iOS від Apple. Кожна з них має свої плюси і мінуси.

Наприклад, Android знаком майже всім власникам смартфонів. Дана платформа має відкритим кодом, завдяки чому для нього щодня виходять сотні додатків, багато з яких доступні абсолютно безкоштовно. Навіть якщо ви звикли працювати на комп`ютері під керуванням Windows, в інтернеті легко можна знайти безкоштовні аналоги таких популярних програм як, наприклад, Microsoft Office або Photoshop.



Windows до недавнього часу поступалася Android в плані вимогливості до ресурсів і наявності безкоштовних додатків, однак завдяки зусиллям програмістів з Microsoft все більше планшетів забезпечуються саме цією операційною системою. До її плюсів можна віднести те, що з нею інтерфейс планшета нічим не відрізняється від звичайного PC, крім того, багато програм не мають аналогів для Андроїда і працюють виключно під Windows.

iOS може бути встановлена тільки на Apple iPad. Дана операційна система відмінно себе зарекомендувала завдяки зручному інтерфейсу і безлічі додатків (на сьогодні їх налічується навіть більше, ніж для Android). Купуючи планшет під управлінням iOS, ви гарантовано отримуєте якісне і безвідмовне пристрій, єдиним мінусом якого є те, що всі додатки для нього доступні тільки в платному режимі.

параметри екрану

При виборі планшета одним з головних параметрів є розмір екрану. Тому перед тим як вибрати планшет, рекомендуємо продумати, для чого конкретно ви будете його використовувати.

Наприклад, моделі з діагоналлю екрана 5-6 "недалеко пішли від звичайних смартфонів. Їх найбільшим плюсом є компактність - легко поміщаються в кишеню або жіночу сумочку. Однак переглядати сайти або дивитися кіно на такому екрані досить складно.

Екран з діагоналлю 7-8 "цілком підходить як для інтернет-серфінгу, так і роботи. Хоча деяким людям він здається замалим для ігор і перегляду відео. Такі планшети є вельми пристойним бюджетним варіантом.

Найпопулярніший розмір екрану - це 9-10 ". Дані пристрої сміливо можна назвати універсальними - на них однаково зручно переглядати відео і працювати з текстовими файлами. За ціною екран на 9", як правило, не сильно відрізняється від аналога з діагоналлю 7 ", тому рекомендуємо купувати моделі з досить великим екраном. Вони менш компакти, зате більш функціональні.

Популярні виробники

Серед різноманіття фірм-виробників можна виділити кілька брендів, продукція яких характеризується хорошим ставленням ціни до якості. Наприклад, відмінно себе зарекомендували планшети Asus, Lenovo, Acer, Samsung і Apple. Багато з них мають широкий модельний ряд, який починається простими бюджетними моделями і закінчується суперсучасної дорогою технікою.

Ми розглянули основні моменти, на які варто звертати увагу при виборі планшета. Наостанок зазначимо, що його батарея повинна мати великий ємністю, а також повинна бути можливість підключення до інтернету через Wi-Fi або 3G.

Дізнатися багато корисної інформації про різні планшетах ви можете зі статей розділу Планшети.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!