» » » » Скільки можна дивитися телевізор?

Скільки можна дивитися телевізор?

Скільки можна дивитися телевізор?

В наш час, ймовірно, не існує сім`ї, у якій немає можливості дивитися телевізор. Швидше навпаки: і діти, і підлітки, і дорослі сьогодні проводять дуже багато часу перед екранами, що часом негативно позначається на здоров`ї людського організму. Для регулювання часу перегляду фахівці рекомендують дотримуватися встановлених норм, які мають відмінності в залежності від віку.

Скільки можна дивитися телевізор дорослій людині

Звичайно, дорослим людям набагато складніше встановити норму перегляду телевізора, оскільки вони контролюють самі себе. Але якщо є бажання зберегти своє здоров`я, то краще прислухатися до порад фахівців і не перевищувати безпечну норму в 1,5-2 години безперервного перегляду. Потім слід зробити велику перерву, не менше 4-5 годин, після чого доросла людина знову може дозволити собі насолодитися кіносеансом. Ігнорування даних рекомендацій призведе до підвищеної стомлюваності, різі в очах, їх почервоніння і систематичним головних болів.

Скільки дивитися телевізор підліткам

Тривалість безперервного перегляду телепередач для дітей підліткового віку становить не більше 1-1,5 ч. Обмеження за часом особливо актуально, якщо підліток проводить час ще й за комп`ютером. В цьому випадку перегляд телевізора служить додатковим навантаженням на зір.

Скільки дивитися телевізор дитині



Маленьким дітям у віці до трьох років перегляд телевізора дозволений не більше п`ятнадцяти хвилин в день і бажано двома сеансами. Тобто короткометражного мультфільму за один раз буде цілком достатньо. Дітям дошкільного і молодшого шкільного віку фахівці не рекомендують засиджуватися перед телевізором більше 30 хвилин в день, іноді можна дозволити 1 годину.

Щодо дітей і підлітків поліпшити ситуацію можна, замінивши перегляд телевізора іншими заняттями. Дорослим це зробити важче, оскільки багато хто розглядає телевізор не як засіб розваги, а як відпочинок. У цій ситуації можна порекомендувати дотримання умов перегляду. Про них розповість наша стаття На якій відстані дивитися телевізор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!