» » » Як повісити на стіну телевізор?

Як повісити на стіну телевізор?

Як повісити на стіну телевізор?

Вам захотілося відійти від стандартного способу установки телевізора на тумбу, але ви не знаєте, як повісити телевізор на стіну? Наша інструкція допоможе вам у цьому. Причому ми підготували для вас не один, а кілька варіантів монтажу, але спочатку поговоримо про деякі правила, які необхідно знати для того, щоб правильно повісити телевізор на стіну.

Що потрібно знати

Перш за все, необхідно врахувати той факт, що для комфортного перегляду телевізора зображення обов`язково повинно знаходитися на рівні очей - не вище і не нижче. Особливо це важливо, коли ви вішаєте телевізор в спальні або у вітальні. Для кухні це не так критично, оскільки зазвичай телевізор там дивляться поменше, тому його можна повісити і трохи вище рівня очей. Також зверніть увагу і на максимальний кут відхилення телевізора, який не повинен перевищувати 10-12 градусів. Ну, і звичайно, врахуйте розміри екрану - не варто вішати великий телевізор в маленькій кімнаті або на кухні точно так же, як і маленький телевізор у великій кімнаті, оскільки тоді доведеться сильно напружувати зір, причому в обох випадках. Ну, а тепер про способи, як повісити телевізор на стіну.

Похилий монтаж телевізора



Найзручніший спосіб установки телевізора на стіну, оскільки в цьому випадку ви зможете при необхідності змінювати кут екрану щодо очей, нахиляючи телевізор. Правда, тут потрібно врахувати, що при такому способі монтажу навантаження на опорні елементи конструкції буде дуже великий, так як телевізор повинен відхилятися від стіни на деяку відстань. Саме тому ми радимо вам придбати спеціальні кронштейни, за допомогою яких телевізор і буде кріпитися до стіни. І ось тут можуть виникнути деякі складності. Звичайно, практично будь-які продаються кронштейни для кріплення телевізорів сьогодні виробляються по одному стандарту: VESA, проте цей стандарт має кілька підвидів, тому перед тим, як відправитися в магазин за кронштейном, обов`язково прочитайте інструкцію до вашого телевізору, де буде вказано, з допомогою яких кронштейнів його можна змонтувати на стіну. Крім того, обов`язково потрібно знати вагу телевізора, оскільки різні кронштейни витримують різну вагу. І кілька слів про кріплення кронштейнів до стіни. В принципі, можна замовити послугу монтажу телевізора на стіну і у професіоналів, але не занадто великий телевізор цілком можна повісити і самостійно.

Інші способи монтажу

Спочатку про спосіб, який використовується найчастіше, оскільки є найпростішим. Це жорсткий монтаж. До речі, цей варіант не тільки простий, але і дешевий. Крім того, ви зможете знайти масу варіантів кріплень для жорсткого монтажу в магазині і легко повісити телевізор на стіну з їх допомогою навіть самостійно. Однак у цього способу є і істотний недолік. Жорстко зафіксований телевізор не міг ані нахиляти, ні повертати, хоча, треба визнати, що цей спосіб є самим надійним з усіх. І останній спосіб монтажу телевізора на стіну називається похило-поворотний. Він ідеально підходить для телевізорів з невеликим екраном, що встановлюються на кухні, в спальні або в дитячій кімнаті. Для цього потрібно купити відповідний кронштейн і правильно встановити його. З бзеусловних плюсів такого монтажу відзначимо великі кути нахилу, повороту і навіть зміна відстані телевізора від стіни. Правда, такий спосіб досить дорогий (через високу вартість спеціального кронштейна) і при цьому практично неможливо притиснути телевізор до стіни впритул. Однак якщо ви хочете встановити телевізор таким чином, щоб його можна було повертати, нахиляти і навіть обертати, використовуйте саме похило-поворотний спосіб монтажу. Що ж тепер ви знаєте про всі способи, як повісити телевізор на стіну.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!