» » » » Чи можна дітям дивитися телевізор?

Чи можна дітям дивитися телевізор?

Чи можна дітям дивитися телевізор?

Колись вважалося, що телебачення може бути прекрасним засобом пізнання світу. І хоча в якійсь мірі це визначення актуально і сьогодні, але воно не стосується маленьких дітей. Педіатри всього світу виносять негативну оцінку цієї незвичайної "няні". Що ж відбувається в розвитку малюка, якщо він буде довго просиджувати перед екраном? Чи можна дітям дивитися телевізор без шкоди для психіки і фізіології?

Телебачення і розвиток дитини

Фахівці з однієї дитячої лікарні провели дослідження за участю дітей. Як ви думаєте, змогли лікарі розібратися в тому, чи можна дітям дивитися телевізор? Досліджувані малюки 1-3 років часто дивилися телевізор, а потім до 7 років у них виникали проблеми з увагою. Такі діти сильно виділялися на тлі інших своєю агресивністю і занепокоєнням. Вони відчували труднощі в спілкуванні, їм було важко підтримувати зоровий контакт з батьками.

А коли цим дітям виповнилося по 10-14 років, вони вже лікувалися від важких депресій або розладів харчування та навіть були готові розлучитися зі своїм життям. Також деякі дітки після частого перегляду телевізора стали дуже мовчазними і майже не говорили. А що ж буде потім?

Корисні поради



Отже, дізнавшись про шкоду телевізора для маленьких дітей, застосуєте деякі рекомендації.

  • По-перше, батьки, плануйте і обмежуйте перегляд телепередач. Не ставте телевізор в дитячій кімнаті.
  • По-друге, дивіться телевізор разом з дітьми. Пояснюйте, де правда, а де вигадка. Інакше самим їм буде важко зрозуміти цю різницю.
  • По-третє, поставте поруч з телевізором глобус, щоб разом з дітьми знаходити місця, які освячуються в передачі.
  • По-четверте, проводите більше часу на свіжому повітрі, читайте книги, розгадуйте дитячі загадки і головоломки. Грайте в різні ігри.

Робіть все, щоб потім не пошкодувати про те, що телевізор вкрав дитинство у вашого малюка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!