» » » Як зробили телевізор?

Як зробили телевізор?

Як зробили телевізор?

Сучасне життя вже складно уявити без телевізора, який іноді так скрашує наше дозвілля. Якщо зазирнути в історію створення цього чуда техніки, то складно зрозуміти, хто ж все-таки був першим творцем телевізора. Але спробуємо розібратися.

Винахід катодно-променевої трубки

Заявка на винахід «Спосіб електричної передачі зображень на відстані», яка була подана 25 липня 1907 року професором Петербурзького технологічного інституту Б. Л. Розінгом, поклала початок ери телебачення. Цим винаходом Розінг довів можливість використання катодно-променевої трубки для перетворення електричного сигналу в точки видимого зображення.

9 травня 1911 року Б. Розінг на засіданні Російського технічного товариства продемонстрував передачу зображень простих геометричних фігур з їх прийомом і відтворенням на екрані електронно-променевої трубки. Однак зображення були статичними.

Як зробили перший справжній телевізор



Учень Б. Розинга В. К. Зворикін викликав справжній прорив в техніці електронного телебачення. Після революції 1917 року він емігрував до Америки і працював там на компанію RCA. У 1923 році він подав заявку на створення електронного телебачення, а в 1931 році створив першу в світі передавальну електронну трубку з мозаїчним фотокатодом. Цю трубку він назвав іконоскоп. Цей винахід дозволив почати масове виробництво телевізійних приймачів.

Перші телевізори масового виробництва з`явилися в 1930 - хх роках в США, Німеччині, Англії та Італії. Вони були досить громіздкими з дуже невеликим екраном (приблизно 3 х 4 см). Для роботи вони вимагали підключення до двох радіоприймачів (для прийому зображення і звуку). У зв`язку з тим, що розмір екрану був невеликим, перед ним часто встановлювалися збільшувальне скло для більш комфортного перегляду.

В СРСР перший телевізор з`явився в 1932 році-він збирався на заводі «Комінтерн» в Ленінграді і називався Б-2. З 1933 по 1936 рік було випущено близько 3 000 таких телевізорів. Потім в 1938 році за ліцензією компанії RCA на цьому заводі було налагоджено виробництво ускладнених телевізорів на 33 радіолампах. Вони мали більш широкий діапазон прийому сигналу, а також більш точні по налаштуванню ручки на передній панелі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!