» » » Хто створив перший фотоапарат?

Хто створив перший фотоапарат?

Хто створив перший фотоапарат?

Сучасна людина з працею зможе уявити своє життя без фотографій. Але якою була найперша в історії фотографія, і хто створив перший фотоапарат? Відповідей на ці питання ми присвятимо цю статтю.

Передісторія створення фотоапарата

Прийнято вважати, що перші фотознімки були отримані ще в шістнадцятому столітті італійцем Джироламо Кардано. Він здогадався помістити лінзу в камеру-обскуру. Це простий пристрій, яке називають «темною кімнатою». Складається воно з світлонепроникного ящика з отвором в одній стінці і екраном (з листа білого паперу або матового скла) - на інший. Промені світла, що проходять через отвір, створюють на екрані перевернуте зображення.

Кардано використовував саме цей пристрій, тільки забезпечивши його лінзою. Треба сказати, що зображення вийшли дуже низької якості. Тому даний етап відноситься, по суті, до передісторії появи фотоапарата. До цього ж періоду можна зарахувати досліди Йоганна Шульца в 1727 році. Він додав до процесу фотографування солі срібла, які реагують на світло.

Створення першого фотоапарата

Прототип сучасного фотоапарата винайшов Жозеф Ньєпс Нісефор в 1820-і рр. Він також використовував камеру-обскуру, але падає через отвір світло обробляв асфальтовим лаком. Завдяки чому зображення приймало форму і ставало видимим. Своє творіння Ньєпс назвав «геліографа».

Пізніше, в 1827 році Ньєпс разом з Жаком Манді Дагерром створив технологію створення зображень на срібних пластинах - дагеротипи.

Творіння Ньепса дало поштовх для розвитку цілої галузі знань і умінь. Сьогодні фотографія використовується всіма і повсюдно!

Безліч інших цікавих фактів про фотографії ви зможете дізнатися в спеціальному розділі нашого сайту - Світлина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!