» » » Хто винайшов мікроскоп?

Хто винайшов мікроскоп?

Хто винайшов мікроскоп?

Мікроскоп (грец. - Малий, дивлюся) - оптичне пристосування для розгляду предметів, не видимих неозброєних оком, і отримання їх збільшеного зображення.

Всі ми знайомі з цим приладом ще зі школи, але не замислюємося, хто винайшов перший мікроскоп - цей предмет, який зіграв дуже важливе значення в розвитку науки.

Хто винайшов мікроскоп? Точний винахідник мікроскопа невідомий. Різні вчені поступово вносили свій внесок у вдосконалення приладу, тому необхідно назвати кілька імен, пов`язаних з його розвитком.

  1. Ханс і Захарій Янсен - майстер очок і його син з Голландії першими заявили про винахід мікроскопа в 1509 році.
  2. Галілео Галілей - наступний, кому можна присвоїти це звання. Він сконструював так званий «оккіоліно» - складовою мікроскоп, що складається з опуклої й увігнутої лінз в 1609 році.
  3. Корнеліус Дреббель - винайшов прилад з двома опуклими лінзами в 1709 році.
  4. Крістіан Гюйгенс - голландець, який розробив систему окулярів зі здатністю регулюватися Ахроматична, яка стала великим кроком у розвитку мікроскопа. Сталося це в кінці 1660-х.
  5. Роберт Гук - англієць, теж зробив свій внесок, зображені власний мікроскоп і випробувавши його, розглянувши пробку в 1665 році.
  6. Антон Ван Левенгук (1632-1723) - його вироби виготовлялися вручну, були невеликими і не дуже зручними у використанні. Однак завдяки всього одній сильної лінзі зображення можна було розглянути дуже докладно, так як в них був відсутній недолік складових мікроскопів - кілька лінз приводили до дефекту зображення. Левенгук вніс величезний внесок в розвиток приладу, але все ж і він не може бути названий його винахідником.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!