» » » Хто винайшов годинник?

Хто винайшов годинник?

Хто винайшов годинник?

Людина завжди хотів виміряти час. Для цього були створені годинник. Перші години були сонячні. Їх винайшли ще до нашої ери. Дослідники досі сперечаються, хто винайшов перші години. Офіційна версія свідчить, що створені вони були в стародавньому Китаї, людиною на ім`я Чиу-Пі.

Хто винайшов перші години

Сонячний годинник складали конкуренцію пісочним годинником, які також винайшли в Азії. Пісочний годинник були досить неточними. Точність цього годинника залежала від матеріалів і розмірів колби, використовуваного піску.

Пізніше, в стародавній Греції, винахідник Ктсебій створив водяний годинник. Вони представляли собою посудину зі шкалою, куди краплі падали з зовнішнього резервуара. Водяний годинник були популярними аж до 18 століття.

На початку 6 століття в Німеччині були створено перший аналог механічного годинника. Винахід приписується ченцеві Герберту. Він сконструював баштовий годинник для міста Магдебург. Механізм цього годинника працював за рахунок енергії опускається вантажу. Однак механіка використовувалася тільки для бою. Годинники самі по собі були водяними.

Автор перших повністю механічних годинників залишився невідомий. Історики датують винахід початком 13 століття. Це були баштовий годинник в місті Мілан.

Хто винайшов годинник, які ми використовуємо сьогодні

Звичні нам механічний годинник створюються завдяки Гюйгенсу в 17 столітті, який використовував маятник, як регулятор похибки. Т. Томпіон продовжив справу, створивши циліндр з зубчастими кільцями всередині, які і є аналогом сучасних годин.

Три століття механічні залишалися самим складним технічним пристроєм. Безліч винахідників внесли свою лепту у створення механізму, який сьогодні доступний практично всім.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!