» » » » Чому зі смертю зупиняються годинник?

Чому зі смертю зупиняються годинник?

Чому зі смертю зупиняються годинник?

Криміналісти не раз помічають, що годинник померлих людей зупиняються точно в момент їх смерті. Цей факт навіть заносять в протокол. Більш того, часом зупиняються не тільки ручний годинник, але і всі годинники в будинку покійного. Це незвичайне явище пояснити куди складніше

історичні підтвердження

Наприклад, протягом майже 400 років у палаці Хемптон-Корт в Лондоні настінні годинники завжди зупиняються, коли вмирає хтось із його мешканців. Вперше подібний випадок був відзначений в 1619 році, коли померла королева Анна.

Вишукані годинник короля Франції Людовіка XIV, які він отримав в дар від знаменитого голландського годинникового майстра Христина Гюйгенса, працювали безперебійно до 8.15 ранку 1 вересня 1715 року - в цей день король помер. Після того як він помер, ніхто так і не зміг завести їх знову.

Ще один відомий приклад - замок Муссоліні. Під час страти Муссоліні все годинник, що знаходяться в будівлі, зупинилися. Зупинилися і годинник президента США Авраама Лінкольна в момент його вбивства.

Іноді годинник в будинку вмираючого зупиняються до його безпосередньої смерті, як би пророкуючи майбутню смерть. Один відомий американський суддя прокинувся вночі в своєму будинку на початку третьої ночі і з подивом виявив, що його настінні годинники перестали працювати. Вранці він дізнався, що його старий друг, який і подарував йому цей годинник, помер тієї ночі.



У Празі на Староміської площі є старовинні астрологічні годинник XV століття, які показують не тільки час, а й місячні фази, поточний календар, знак зодіаку, сходи й заходи. Щогодини фігурка скелета як символ всього земного і тлінного дзвонить у дзвін. Місцеві жителі вважають, що зупинка годин віщує цілій країні якесь нещастя. Кажуть, що в давні часи, коли вони не працювали, в країні регулярно траплялися природні катаклізми, військові зіткнення і так далі.

Як пояснюють зупинку годин парапсихологи

Чому після смерті зупиняються годинник, парапсихологи пояснюють по-різному. Одні припускають, що вони якимось чином «підлаштовуються» під серцевий ритм господаря і завмирають, коли серце власника перестає битися. Інші кажуть, що вмираюча людина вивільняє величезну кількість психічної енергії, яка збиває точний механізм годинника. Можливо, існують якісь енергетичні поля, що впливають на хід годинника. Недарма зусиллям думки відомий екстрасенс Урі Геллер зміг зупинити механічний годинник на лондонському Біг-Бені. Також траплялися випадки, коли на сеансах, в яких брали участь люди з екстрасенсорними здібностями, у глядачів починали ходити зламані годинник або зупинялися абсолютно справні. Але у прихильників традиційної науки інша думка.

Чому зі смертю зупиняються годинник: думка фізиків

Вчені пояснюють феномен зупинилися годин тим, що після тривалого носіння вони стають частиною електромагнітного поля власника, міцно включаються в його електромагнітну «схему» і грають роль деталі, знижує електричну напругу. Для такого технічного компонента в електроніці існує спеціальний термін - заглушка або термінатор. Тобто вся енергія людського тіла стікається в цей прилад, розташований у нього на руці, особливо якщо годинник металеві із залізним або шкіряним ремінцем. Годинники отримують енергію електромагнітного поля від власника і «заряджаються» нею, а після смерті людини, втративши його енергії, зупиняються.

Також існує повір`я, що якщо годинник продовжують йти і після смерті господаря, то близьким з поваги до померлого потрібно самим зупинити їх. Протиприродно, щоб годинник продовжував відраховувати час власника, коли воно для нього вже зупинилося.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!