Дарують чи годинник?

Дарують чи годинник?

З давніх-давен, в нашій країні ходить повір`я, що не можна дарувати годинник, мовляв прикмета погана. Але, як же прикро виходить, адже ця річ може дійсно стати відмінним корисним подарунком. Напрошується питання, дарують чи годинник в інших країнах і чи можна подарувати годинник чоловікові?

Звичайно можна! Більш того, в деяких країнах навіть є традиції робити такий подарунок. Наприклад, у багатьох православних країнах прийнято дарувати годинники дитині на закінчення школи, повноліття, перемогу в серйозному конкурсі. Батьки нареченої дарують майбутньому зятю такий подарунок. Їх можна дарувати на ювілеї близьким родичам або чоловіка (дружини). Подарований годинник вважаються престижним подарунком, гідним поваги. У нашій країні все навпаки.

прикмети

  • У Китаї подарований годинник вважаються запрошенням на похорони. Тому, і в нашій країні сенс досить схожий: годинник даруються до розлуки з людиною або до укорочення життя.
  • На Заході говорять, що гострі речі або предмети з гострими кінцями приведуть до розставання, сварки, негараздам. Здавалося б, що спільного мають годинник (найчастіше округлої форми) і гострі предмети? Вся справа в стрілках. Саме, на них накопичується негативна енергетика.

З цих прикмет можна отримати деяку користь. Подаруйте годинник набридливому співробітнику або недоброзичливці, раптом спрацює, і ви розірве з ним будь-які стосунки. Сподіватися на прикмети, звичайно, не варто, але спробувати можна.

У кожного народу є свої вірування і прикмети, тому варто навчитися їх обходити. Хочете знати чи можна дарувати годинник коханому, не піддаючи ваші відносини небезпеки? Якщо так, то інформація для вас: попросіть одержувача заплатити за подарунок символічну суму, буквально пару копійок. Таким чином, виходить що ви годинник продали, а не подарували.

Що кажуть психологи



Розглянемо, з точки зору психології, можна дарувати годинник. Перед вибором такого подарунка переконайтеся, що одержувач - людина не з вразливих. Інакше, він розцінить знак вашої уваги, як докір в його сторону за непунктуальність. З іншого боку, подібним подарунком ви можете натякнути на його запізнення, якщо не хочете починати піднімати цю проблему в відкриту.

Є категорія людей, просто не потребують годиннику. У них є своє індивідуально почуття часу. Найчастіше, такі люди не обмежені строгими тимчасовими рамками в роботі і звикли жити, ніколи не підлаштовуючись під інших. В такому випадку, ваш подарунок буде просто марною тратою грошей.

Рекомендація: подаровані годинник повинні бути дорогими, щоб їх сприйняли без підоснови, або їх варто дарувати як елемент інтер`єру (кімнатні годинник).

Зі статті, ви можете самі зробити для себе висновок про те, чи можна дарувати годинник. Все залежить від вашої забобонності і бажання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!