» » » » Чому не можна дарувати ножі?

Чому не можна дарувати ножі?

Чому не можна дарувати ножі?

Вибір подарунка в більшості випадків ставить дарувальника в глухий кут. Крім доброго знання смаків і уподобань обдаровуваного необхідно враховувати і наявність у нього того, що ви зібралися піднести. Існуючий стандартний «джентльменський набір», який підходить до будь-якого свята, влаштує далеко не кожного.

По-перше, не цікаво звільнитися чимось нудним і нецікавим. По-друге, хорошій людині і подарувати хочеться щось цікаве. Ніж в дуже багатьох випадках міг би бути чудовим презентом для чоловіка: мисливцеві, туристові або рибалці він необхідний в практичних цілях. Та й будь-який інший чоловік не залишиться байдужим до холодної зброї.

Однак такі подарунки під негласною забороною. І багато хто починає задаватися питанням: чому ж не можна дарувати ножі? Що в них такого «неправильного»?

походження прикмети

Якщо розібратися, традиції не рекомендують дарувати не тільки ножі, а взагалі будь-які гострі предмети. Пояснюється це по-різному. Найпоширеніше тлумачення - нечисті сили відчувають непереборне тяжіння до гострого, прив`язуються до таких предметів. Тобто, принісши в дар ніж, ви разом з ним віддаєте новому господареві і злого духа, який неодмінно зруйнує ваші дружні стосунки. Подробиці того, чому не можна дарувати ножі, можна з`ясувати в статті Чи можна дарувати ножі.



До речі, далеко не всі народи згодні з такою прикметою. На Сході холодна зброя взагалі вважається престижним подарунком, виявляв повагу. Так, і герої російських билин зазвичай отримували свій меч саме в подарунок.

Цікаво й те, що не тільки ножі виявилися в своєму роді під забороною. Що ще небажано підносити імениннику, можна прочитати тут: Чому не можна дарувати годинник.

Як уникнути неприємностей

Якщо ж ви все-таки не хочете відмовитися від наміру піднести ніж, скористайтеся запропонованим марновірством «протиотрутою»: візьміть у відповідь на дар монетку. Підійде навіть найдрібніша. Тоді це вийде вже не подарунок, а угода, і вашу дружбу з обдаровуваним нічого не буде загрожувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!